Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P

115 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι traders της Wall Street συνέχισαν να επικεντρώνονται στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους.


Ο Dow Jones έχασε 115 μονάδες ή 0,34% στις 33.535 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,94% στις 4.198 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,49% στις 604,88 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,51% στις 12.688 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι αισιόδοξος ότι οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία εγκαίρως για μια ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

«Βλέπω τον δρόμο που μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο McCarthy. «Και νομίζω ότι έχουμε μια δομή τώρα και όλοι εργάζονται σκληρά».

Τα σχόλιά του έρχονται μόλις δύο εβδομάδες πριν την 1η Ιουνίου, η οποία είναι η πρώτη ημέρα που οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen.

Ο γίγαντας λιανικής Walmart βοήθησε την αγορά, κερδίζοντας περίπου 1%. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street τόσο για τα κέρδη ανά μετοχή όσο και για τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο και αύξησε τις προσδοκίες της για την απόδοση ολόκληρου του έτους.

Ωστόσο, το συναίσθημα διατηρήθηκε υπό έλεγχο αφού η πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Lorie Logan, δήλωσε ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν συνηγορούν ακόμη για παύση των αυξήσεων επιτοκίων. Σημείωσε ότι η πολιτική απόφαση του Ιουνίου θα βασίζεται σε στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης