Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P

109 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, δημιουργώντας αμφιβολίες για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα.


Ο Dow Jones υποχώρησε 109 μονάδες ή 0,33% στις 33.426 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,15% στις 4.191 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,73% στις 609,3 μονλαδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,24% στις 12.657 μονάδες .

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά την αποχώρηση των διαπραγματευτών του GOP την Παρασκευή από τη συνεδρίαση για το ανώτατο όριο χρέους, με τον βουλευτή Garret Graves να λέει ότι η ομάδα του Λευκού Οίκου είναι «παράλογη», σύμφωνα με το NBC News.

Ωστόσο, οι απώλειες της Παρασκευής διατηρήθηκαν υπό έλεγχο, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι τα επιτόκια μπορεί να μην χρειαστεί να αυξηθούν όσο αναμενόταν.

«Οι αγορές είχαν μια αρκετά εποικοδομητική εβδομάδα και διαπραγματεύονταν καλύτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας συναλλαγών, σε μεγάλο βαθμό λόγω ενός πιο εποικοδομητικού ή θετικού κλίματος γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους», δήλωσε ο Art Hogan του B. Riley Financial.«Δεν νομίζω ότι είναι το τέλος. Αλλά σίγουρα πιστεύω ότι το Σαββατοκύριακο, με οποιαδήποτε αβεβαιότητα σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους, θα προκαλέσει λίγο ξεπούλημα», είπε ο Hogan.

Σε εβδομαδιαία βάση ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 1,7% . Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη άνοδος μιας εβδομάδας από τον Μάρτιο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,1% και ήταν επίσης η καλύτερη εβδομαδιαία απόδοσή του από τον Μάρτιο. Ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,4%.
Ένα μέρος αυτών των κερδών ήρθε την Πέμπτη, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ. Τα σχόλια του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy την Πέμπτη φάνηκε να υποδηλώνουν ότι μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης