Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P, άνοδος 1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P, άνοδος 1% για τον energy sector
231 μονάδες έχασε ο Dow
Yποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους φάνηκε να σημειώνουν μικρή πρόοδο ενόψει της προθεσμίας της 1ης Ιουνίου που πλησιάζει για να αποφευχθεί μια δυνητικά καταστροφική χρεοκοπία.


Ο Dow Jones έχασε 231 μονάδες ή 0,69% στις 33.055 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,12% στις 4.145 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,05% στις 613,34 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,26% στις 12.560 μονάδες.

Ορισμένοι traders ερμήνευσαν την έλλειψη σημαντικών ενημερώσεων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ως ένδειξη ότι οι νομοθέτες, ίσως, αγωνίζονται να προχωρήσουν όπως αναμενόταν.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους στην Ουάσιγκτον, ελπίζοντας για περισσότερη βεβαιότητα καθώς πλησιάζει η λεγόμενη X-date της 1ης Ιουνίου. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής την Τρίτη αμφισβήτησαν την ακρίβεια αυτής της προβλεπόμενης ημερομηνίας αθέτησης υποχρεώσεων.

Τη Δευτέρα, ο McCarthy και ο Biden συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο, σε μια συζήτηση που ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «παραγωγική» και «επαγγελματική», ακόμη και όταν η ωριαία συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς ψήφισμα.

«Στέλνουμε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα για την ικανότητά μας να διευθύνουμε την οικονομία μας, πόσο μάλλον να είμαστε άγκυρα για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Mohamed El-Erianστο CNBC την Τρίτη. «Και η αγορά μέχρι στιγμής το έχει αντιμετωπίσει πολύ καλά».

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz δήλωσε ότι είναι «πολύ εντυπωσιασμένος» από τη σταθερότητα της αγοράς και θεωρεί τον S&P 500 ως αρκετά ακριβό παρά την αβεβαιότητα γύρω από την επόμενη κίνηση επιτοκίων της Federal Reserve.

Ενώ οι νομοθέτες θα πρέπει να επιτύχουν μια λύση στα προβλήματα του ανώτατου ορίου χρέους, η Sandi Bragar της Aspiriant παραμένει επιφυλακτική καθώς οι φόβοι για ύφεση εξακολουθούν να υφίστανται.

H Apple κινήθηκε 1% χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση μιας συμφωνίας παραγωγής chip πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Broadcom η οποία κέρδισε περίπου 2%. Το Yelp σημείωσε άνοδο 6,6% καθώς ένας ακτιβιστής επενδυτής κάλεσε την εταιρεία να διερευνήσει μια πώληση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης