Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,9% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P - Πτώση 1.3% για τον energy sector

Wall: Άνοδος 0,9% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P - Πτώση 1.3% για τον energy sector
4 μονάδες έχασε ο Dow

 Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απώλειας, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν μετοχές τεχνολογίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 4 μονάδες ή 0,01% στις 33.946 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4.381 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,32% στις 599,85 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,95% στις 13.630 μονάδες.

Οι επενδυτές αγόρασαν ορισμένες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας που σημείωσαν πτώση αυτή την εβδομάδα. Οι μετοχές της Tesla ήταν υψηλότερa, παρά την πτώση τους νωρίτερα. Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Jonas, ένας μακροχρόνιος ταύρος της Tesla, αναθεώρησε την αξιολόγησή του την Πέμπτη σε equal weigt από overweight. Είπε ότι η μετοχή παρουσιάζει «μια πιο ισορροπημένη ανταμοιβή κινδύνου» μετά το ράλι της. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Amazon ενισχύθηκαν περισσότερο από 3%. Microsoft και Apple αυξήθηκαν περισσότερο από 1%.

Η Boeing Spirit AeroSystems σημείωσε πτώση 9% αφού η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στο Κάνσας. Αυτό ακολουθεί μια ανακοίνωση απεργίας των εργαζομένων, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο. Η Boeing υποχώρησε επίσης περισσότερο από 2%, επιβαρύνοντας τον Dow.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% την Τετάρτη, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τον Ιούνιο. Το σημείο αναφοράς των μετοχών έχει υποχωρήσει τώρα κατά 1% την εβδομάδα μέχρι σήμερα, με ρυθμό να σπάσει ένα σερί νικών πέντε εβδομάδων. Αυτό έρχεται αφότου ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο την περασμένη εβδομάδα.

Η πτώση της Τετάρτης ήρθε καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι είναι πιθανό να περιμένουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, παγώνοντας τους επενδυτές που ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξης. Η Fed διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση πολιτικής της περασμένης εβδομάδας μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις. Ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο ακόμη αυξήσεις κατά τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας φέτος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη, για 13η συνεχόμενη άνοδο. Η απόφαση ακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας για το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία παρουσίασαν υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση 8,7% τον Μάιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης