Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 2,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 2,4% για τον energy sector

365 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, αφού τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αύξησαν την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των επιτοκίων.


Ο Dow Jones υποχώρησε 365 μονάδες ή 1,07% στις 33.922 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 0,79% στις 4.411 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,4% στις 606,90 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,82% στις 13.679 μονάδες.

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 497.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP, στh μεγαλύτερh μηνιαίa άνοδο από τον Ιούλιο του 2022.

Τα στοιχεία της ADP, τα οποία είναι συχνά αναξιόπιστα και θεωρούνται πιο ευμετάβλητα από άλλα στοιχεία για την απασχόληση, έρχονται πριν από την επίσημη έκθεση μισθοδοσίας του Ιουνίου της Παρασκευής. 

Ωστόσο, οι traders μπορεί τώρα να περιμένουν έναν πιο καυτό αριθμό που θα οδηγήσει στη συνέχιση της εκστρατείας της Fed αυτόν τον μήνα μετά από μια παύση στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 95% αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Η αγορά σαφώς θα προτιμούσε έναν ενσωματωμένο αριθμό», δήλωσε ο John Lynch, επικεφαλής επενδύσεων στην Comerica Wealth Management. «Αλλά επειδή ήταν υπερδιπλάσιες οι προσδοκίες, αυτό ενισχύει πραγματικά τον παράγοντα φόβου ότι η Fed θα έπρεπε να είναι πιο επιθετική».

Από την άλλη πλευρά, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να παρέχουν ελπίδα ότι η στενή αγορά εργασίας μπορεί να δει τουλάχιστον κάποια χαλάρωση.

H JetBlue Airwaysυποχώρησε περισσότερο από 6% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της στις βορειοανατολικές ΗΠΑ με την American Airlines για να επικεντρωθεί στην Spirit Airlines.H American Airlines κινήθηκe 2% χαμηλότερα, ενώ η Spirit σημείωσε άνοδο άνω του 1%.
Η συντομευμένη εβδομάδα συναλλαγών επανήλθε την Τετάρτη με χαμένη συνεδρίαση μετά από ένα διάλειμμα για την αργία της 4ης Ιουλίου. Η Wall Street εξέτασε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούνιο, η οποία έδειξε ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι θα υποστήριζαν περισσότερες αυξήσεις στο μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης