Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,13% για τον Nasdaq και 0,28% για τον S&P, άνοδος 2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,13% για τον Nasdaq και 0,28% για τον S&P, άνοδος 2% για τον energy sector

187 μονάδες έχασε ο Dow

 Πτώση στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι traders πάλεψαν για να ξεπεράσουν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει να αυξάνει ξανά τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones έχασε 187 μονάδες ή 0,55% στις 33.735 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 4.399 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,07% στις 619,41 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 0,13% στις 13.660 μονάδες.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες κατέγραψαν μια εβδομάδα απωλειών. Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 0,6%, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,3%. Ο Dow είναι ο χαμηλότερος από τους τρεις, με απώλεια 1,5%.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του υπουργείου Εργασίας τον Ιούνιο έδειξε ότι οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο. Οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 209.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 3,6%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι θα προστεθούν 240.000 θέσεις και ένα παρόμοιο επίπεδο ανεργίας.


Capture_24.JPG

Ωστόσο, μέρη της έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων από το αναμενόμενο αριθμό μισθών, ενίσχυσαν τους φόβους ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να έχει λόγο να συνεχίσει τις κινήσεις της αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούνιο και 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 3,7% τον Μάιο.

«Είναι κάπως μικτή εικόνα σήμερα», είπε ο Keith Lerner του Truist. «Είναι καλά νέα ότι η οικονομία δεν καταρρέει, συνεχίζει να τρέχει, αλλά εξακολουθείτε να έχετε αυτές τις μισθολογικές πιέσεις που θα οδηγήσουν τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια στο τέλος του μήνα».

Βραχυπρόθεσμα, ο Lerner εκτιμά ότι οι μετοχές είναι ώριμες μετά από ένα δυνατό Ιούνιο και το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασταθείς ενέργειες καθώς οι αγορές οδεύουν προς την περίοδο κερδών.

Μετά τη δημοσιοποίηση των μεγάλων δεδομένων της Παρασκευής, οι traders διατήρησαν τα στοιχήματά τους για την επανέναρξη των κινήσεων της Fed αργότερα αυτόν τον μήνα, με 92% πιθανότητα αύξησης τετάρτου στις 26 Ιουλίου. Είναι περίπου οι ίδιες πιθανότητες με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group εργαλείο. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν στη συνάντησή τους τον Ιούνιο ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης