Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον Nasdaq, 0,24% για τον S&P και 0,7% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον Nasdaq, 0,24% για τον S&P και 0,7% για τον energy sector

211 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει μετά από μια χαμένη εβδομάδα. Η θετική αντιστροφή ήρθε καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα και για την έναρξη της σεζόν κερδών του δεύτερου τριμήνου.


Ο Dow κέρδισε 211 μονάδες υψηλότερα, ή 0,63% στις 33.946 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,24% στις 4.409 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,77% στις 624,18 μοναδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,18% στις 13.685 μονάδες

Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται την Τετάρτη, ακολουθούμενη από τον δείκτη τιμών παραγωγού - ένα μέτρο των πιέσεων στις τιμές χονδρικής - που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας ακολουθούν μια έκθεση για τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 υποχώρησε 1,16%, ενώ ο Nasdaq και ο Dow έχασαν 0,92% και 1,96%, αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι οι μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, η ελαφρώς ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των μισθών προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Οι επενδυτές έχουν επίσης να εξετάσουν μια σειρά από τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών αυτή την εβδομάδα. Οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup θα ανοίξουν τη σεζόν αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

Οι μετοχές της Citigroup και της JPMorgan σημείωσαν άνοδο 1% και 0,7%, αντίστοιχα, ενώ η Wells Fargo σημείωσε οριακή άνοδο τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης