Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον Nasdaq, 0,4% για τον S&P και 1,6% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον Nasdaq, 0,4% για τον S&P και 1,6% για τον energy sector

184 μονάδες κέρδισε ο Dow

Σχετικά Άρθρα

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί κερδών από τον Φεβρουάριο του 2017, εν αναμονή μιας σημαντικής πολιτικής απόφασης από την Federal Reserve.

Ο Dow κέρδισε 184 μονάδες, ή 0,52% στις 35.411 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4% στις 4.554 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,65% στις 655,62 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,19% στις 14.058 μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές οδήγησαν σε κέρδη τον S&P 500, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο περισσότερο από 1,6% αφού τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου και βενζίνης άγγιξαν το υψηλό τριών μηνών τη Δευτέρα.

Η Chevron σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% αφού ο πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε προκαταρκτικά προσαρμοσμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο την Κυριακή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,51 μονάδων την Παρασκευή, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ράλι του από το 2017. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την εβδομάδα ανοδικά κατά 0,7%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,6% την ίδια περίοδο.

Ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν μια σημαντική εβδομάδα για τα κέρδη, καθώς και η τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσε να δοκιμάσει το πρόσφατο ράλι. Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας στο τέλος της συνεδρίασής της την Τετάρτη. Οι traders θα ακούσουν τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell για να πάρουν μια αίσθηση της θέσης της κεντρικής τράπεζας σχετικά με το τι θα συμβεί στη συνέχεια καθώς προσπαθεί να περιηγηθεί σε μια ήπια προσγείωση για την οικονομία.

Η Wall Street αναμένει αποτελέσματα κερδών από περίπου 150 εταιρείες του S&P 500 αυτή την εβδομάδα, ή περίπου το 30% του ευρύτερου δείκτη.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν σε υψηλό τριών μηνών τη Δευτέρα λόγω της σύσφιξης της προσφοράς, της αύξησης της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ, των ελπίδων για κινεζικά μέτρα τόνωσης και των τεχνικών αγορών.

Επιπλέον, οι traders σημείωσαν άνοδο των τιμών λόγω της αβεβαιότητας στις παγκόσμιες αγορές που σχετίζονται με τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας σε εγκαταστάσεις εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία και με την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων στη θάλασσα από τη Βόρεια Κορέα λίγες ώρες μετά την άφιξη ενός αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου στη Νότια Κορέα.

Η αύξηση των τιμών ήρθε παρόλο που η αγορά αναμένει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος δανεισμού και μπορούν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 2,12% στα 82,79 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate κέρδιζε 2,24% στα 78,78 δολ.

Αυτό θέτει το Brent σε τροχιά για το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 24 Απριλίου και το WTI για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Απριλίου, και ώθησε και τα δύο συμβόλαια σε τεχνικά υπεραγορασμένο έδαφος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης