Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Οριακές διακυμάνσεις - Μπορεί ο NASDAQ νέο ιστορικό υψηλό;

Wall: Οριακές διακυμάνσεις - Μπορεί ο NASDAQ νέο ιστορικό υψηλό;

84 μονάδες κέρδισε ο Dow

Σχετικά Άρθρα
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη με τους traders να αφομοιώνουν την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve και τα μεγάλα εταιρικά κέρδη.


Ο Dow κέρδισε 84 μονάδες ή 0,24% στις 35.522 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,01% στις 4.566 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,05% στις 659,03 μονάδες.
O Nasdaq έχασε 0,12% στις 14.114 μονάδες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών. Ωστόσο, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν αφού ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell πρότεινε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να σταματήσει εδώ.

Credit Suisse: Θα συνεχίσουν να κλείνουν οι short θέσεις


γουολ1.JPG

«Θα έλεγα ότι είναι βεβαίως πιθανό να συγκεντρώσουμε κεφάλαια ξανά στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, εάν τα δεδομένα το δικαιολογούν. Και θα έλεγα επίσης ότι είναι πιθανό να επιλέξουμε να παραμείνουμε σταθεροί και θα κάνουμε προσεκτικές εκτιμήσεις, όπως είπα, συνάντηση με συνάντηση», είπε ο Powell σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση.

Η Fed αποφασίζει στη συνέχεια για τα επιτόκια στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo, ενισχύθηκαν, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η οικονομία θα μπορούσε να παρακάμψει την ύφεση εάν η Fed παραμείνει σε αναμονή.

Το καλύτερο επενδυτικό μομέντουμ από το 2021

γουολ2.JPG

Ωστόσο, η έμφαση του Powell ότι η κεντρική τράπεζα θα ήταν «εξαρτώμενη από τα δεδομένα» άφησε τους traders να διχάζονται για την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας και να επιβαρύνει κάπως το κλίμα της αγοράς.

Η μητρική Alphabet της Google αυξήθηκε περισσότερο από 6%, καθώς η άνοδος των εσόδων στο cloud βοήθησε την εταιρεία. Επίσης η Boeing σημείωσε άνοδο άνω του 6% μετά την αναφορά για πτώση στο δεύτερο τρίμηνο μετά την άνοδο των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών.

Η Τεχνική Ανάλυση του NASDAQ 100

γουολ3.JPG


Η διάσπαση της περιοχής του 15,265/15,411 που σηματοδοτεί την ανάκτηση του 78% της πτώσης από τα υψηλά του 2021 αναμένεται να βερι ισχυρή αντισταση στις 16.017 μονάδες.
Τα ιστορικά υψηλά στην περιοχή των 16.607/765 μονάδων, υψηλών του 2021 είναι η επόμενη αντίσταση.

Η στήριξη σε πρώτη φάση είναι οι 15.421 μονάδες.


Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα νέα για τα κέρδη θετικά καθώς η Microsoft υποχώρησε περισσότερο από 4% μετά την αναφορά επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων στο cloud.

Εάν ο Dow, ανεβαίνει για 14 συνεχόμενες ημέρες, θα αντιστοιχεί με το μεγαλύτερο σερί σερί που χρονολογείται ποτέ από τον Ιούνιο του 1897.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης