Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 0,15% για τον S&P, 0,21% για τον Nasdaq και 2% για τον energy sector

Wall Street: Κέρδη 0,15% για τον S&P, 0,21% για τον Nasdaq και 2% για τον energy sector

100 μονάδες έχασε ο Dow

Κέρδη στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones κέρδισε 100 μονάδες ή 0,28% στις 35.560 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,15% στις 4.589 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2% στις 668,97 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,21% στις 14.346 μονάδες.

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι αυτόν τον μήνα, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 2,9% καταγράφοντας τον πέμπτο θετικό μήνα στη σειρά, για πρώτη φορά από το επτάμηνο σερί του που έληξε τον Αύγουστο του 2021. Ο Nasdaq κέρδισε 3,8% και είναι σε καλό δρόμο για τον πέμπτο συνεχόμενο κερδοφόρο μήνα.

Ο Dow σημείωσε άλμα 3% τον Ιούλιο. Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 13 ημερών που ταίριαζε με το μεγαλύτερο σερί κερδών του από το 1987.

Οι επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει ολοένα και πιο αισιόδοξοι για ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας και μείωση του πληθωρισμού.

«Τα κέρδη δεν έρχονται τόσο άσχημα όσο φοβόμασταν, προφανώς αυτό είναι καλό για την αγορά», δήλωσε ο Chris Zaccarelli της Independent Advisor Alliance. «Ένας λόγος για τον οποίο η αγορά σημείωσε άνοδο όλο τον μήνα είναι ότι εκτός από τα καλά νέα για την οικονομία που έχουμε δει όλο το χρόνο, βλέπουμε επίσης ότι τα εταιρικά κέρδη δεν φαίνεται πραγματικά να έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ όσο οι άνθρωποι ανησυχούσαν».

Ενώ η σεζόν αποτελεσμάτων είναι πάνω από τα μισά του δρόμου, ο επικεφαλής επενδύσεων αναμένει τις αναφορές της Πέμπτης από την Amazon και την Apple που θα μπορούσαν να «δώσουν τον τόνο» για την υπόλοιπη αγορά.
«Εάν δίνουν πραγματικά καλή καθοδήγηση, θα μπορούσαμε να δούμε αυτή την ανοδική αγορά να συνεχίζει πραγματικά να επιταχύνει και ακόμη και να δούμε κάποια δυναμική να κατευθύνεται προς το φθινόπωρο», είπε.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών, αφού πέρασε την πολυαναμενόμενη αύξηση κατά τέταρτο της μονάδας. Ο πρόεδρος Jerome Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα λαμβάνει αποφάσεις βάσει δεδομένων σε βάση «συνάντηση με συνάντηση».

Μαζί με τα κέρδη, οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει προσθέσει 200.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο. Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 209.000 τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης