Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,4% για τον Nasdaq

71 μονάδες κέρδισε ο Dow

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η Wall Street τον Αύγουστο, καθώς οι επενδυτές περιηγήθηκαν σε μια πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων και αξιολόγησαν μια νέα παρτίδα οικονομικών δεδομένων.


Ο Dow Jones κέρδισε 71 μονάδες ή 0,2% στις 35.630 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,27% στις 4.576 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,48% στις 665,74 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,43% στις 14.283 μονάδες

Η Merck υποχώρησε ακόμη και αφού ανέφερε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της Keytruda. Η Caterpillar ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα, ενισχύοντας τις μετοχές κατά 8%.

Η Pfizer υποχώρησε μετά την δημοσίευση μικτών αποτελεσμάτων λόγω της πτώσης των πωλήσεων προϊόντων Covid, ενώ η Uber έχασε περισσότερο από 6%. Η JetBlue υποχώρησε περισσότερο από 8% μετά την καθοδήγηση.

Οι κινήσεις της Τρίτης είναι πιθανότατα παράγοντας συνθηκών υπεραγοράς, δεδομένης της ισχύος της αγοράς από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα και των σταθερών τριμηνιαίων κερδών μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Tim Lesko, διευθύνων σύμβουλος της Mariner Wealth Advisors.

«Είχαμε μια αγορά που ήταν τόσο ισχυρή για τόσες μέρες που λαμβάνετε αυτές τις σειρές υψηλών ρεκόρ σε δείκτες - βασικά, κάτι που μοιάζει με ράλι ανακούφισης ότι η οικονομική καταστροφή δεν μας περιμένει», είπε. "Οποιαδήποτε απόσυρση σε αυτό το σημείο θα έβλεπα ως μια αγορά με κάποια υπεραγορά, επειδή η σεζόν κερδών ήταν σε μεγάλο βαθμό ισχυρή."

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί το πιο πολυσύχναστο τμήμα των κερδών του δεύτερου τριμήνου με περισσότερες από 160 εταιρείες του S&P 500 να έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν αποτελέσματα. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες στον ευρύ δείκτη της αγοράς έχουν ήδη ανακοινώσει, με το 82% να ξεπερνά τις προσδοκίες για κέρδη, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό τροφοδότησε κάποιες ελπίδες ότι η οικονομία θα μπορέσει να αποφύγει την ύφεση, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια παγώματος.

Παρά τις επιδόσεις μέχρι στιγμής, οι αναλυτές ετοιμάζονται για μείωση κερδών 7,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το FactSet, και για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης κερδών.

Η Wall Street αξιολόγησε επίσης μια νέα παρτίδα κρίσιμων οικονομικών δεικτών που προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας. Αυτό περιελάμβανε δεδομένα ανοίγματος θέσεων εργασίας που ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες και στοιχεία μεταποίησης που έδειξαν συνεχή συρρίκνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης