Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,5% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,5% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

150 μονάδες έχασε ο Dow

Πτώση στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι traders ανέλυσαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και μια σειρά από εταιρικά κέρδη.

Ο Dow Jones έχασε 150 μονάδες ή 0,4% στις 35.065 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,53% στις 4.478μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,02% στις 663,38 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,36% στις 13.909 μονάδες.

 

Στο υψηλό της συνεδρίασης, ο Dow ενισχύθηκε κατά 290,99 μονάδες ή 0,8%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κέρδισαν έως και 0,9% και 1,1%, αντίστοιχα.

Η Παρασκευή σηματοδότησε την τελευταία ημέρα αυτής της εβδομάδας που ήταν η πιο πολυσύχναστη αυτής της σεζόν κερδών.

H Amazon σημείωσε άλμα 10% στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αφού κατατρόπωσε τις προσδοκίες για κέρδη και πρόσφερε θετική καθοδήγηση.

H Apple έχασε 3% αφού ανακοίνωσε χαμηλότερα έσοδα από το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ένδειξη της έκρηξης της ζήτησης ταξιδιών και υπηρεσιών, η Booking Holdings κέρδισε 9,4% με αποτελέσματα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα.

Η Amgen σημείωσε άνοδο 6,6% σε σταθερά κέρδη και ενισχυμένη καθοδήγηση.

Τα αποτελέσματα αυτήςτη σεζόν για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο συνέχισαν να εκπλήσσουν ορισμένους αναλυτές της Wall Street καθώς η αναμενόμενη επιβράδυνση των κερδών αποδεικνύεται λιγότερο από ό,τι αναμενόταν. Περίπου το 84% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δώσει αποτελέσματα, με το 80% να ξεπερνά τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε επίσης από το υψηλό πολλών μηνών στο 4,08%. Η άνοδός της στις πρόσφατες συνεδριάσεις είχε πιέσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Οι επενδυτές έλαβαν επίσης περισσότερες ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς εργασίας με την έκθεση μισθοδοσίας της Παρασκευής. Τα στοιχεία έδειξαν 187.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Ιούλιο, λιγότερες από τις 200.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε επίσης στο 3,5% από 3,6%.

Ο μέσοι ωρομίσθιοι έδειχναν μεγαλύτερο πληθωρισμό και ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας άνοδο 0,4% για τον μήνα και 4,4% σε ετήσια βάση. Αυτό ήταν ελαφρώς πάνω από το αναμενόμενο 0,3% και 4,2%, αντίστοιχα.

Πολλοί στη Wall Street περίμεναν με ανυπομονησία την έκθεση για τις θέσεις εργασίας και τις επιπτώσεις της στον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve. Σχεδόν το 87% των traders αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ωστόσο, η τιμή καταναλωτή της επόμενης εβδομάδας για τον Ιούλιο θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στις προσδοκίες των επιτοκίων, δήλωσε ο Harvey της Wells Fargo.

Όλοι οι κύριοι δείκτες βρίσκονται σε ρυθμό για να κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα, αφού ολοκλήρωσαν μια έκρηξη τον Ιούλιο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. O Nasdaq και ο S&P 500 υποχωρούν περίπου 2,4% και 2%, αντίστοιχα. Ο Dow έχει κινηθεί χαμηλότερα κατά 0,8% σε εβδομαδιαία βάση.

Τεχνική ανάλυση από την Credit Suisse

youol.png

Στήριξη στις 4439 - 4448 μονάδες


To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σε ανοδική τροχιά για έκτη εβδομάδα, αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι δεύτεροι και τρίτοι μεγαλύτεροι παραγωγοί αργού στον κόσμο, υποσχέθηκαν να μειώσουν την παραγωγή μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Περί τις 21:44 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 1,14% στα 86,13δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate ενισχυόταν 1,41% στα 81,86 δολάρια.

Και τα δύο σημεία σημείωσαν το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών τους φέτος. Το Brent αυξήθηκε 15,4% και το WTI κατά 18,2% τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης