Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

Wall Street:Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq
113 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακτήσει ορισμένες από τις απότομες απώλειες αυτού του μήνα και οι traders παρακολουθούσαν τις αποδόσεις των ομολόγων.


Ο Dow Jones κέρδισε 116 μονάδες, ή 0,35% στις 33.666 μονάδες. Στο υψηλό της συνεδρίασης, ο Dow ανέβηκε πάνω από 200 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,59% στις 4.299 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε οριακά στις 708,14 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,83% στις 13.201 μονάδες.

Ο τομέας των υπηρεσιών επικοινωνίας έκανε άλμα 1,2% για να οδηγήσει τον S&P 500 υψηλότερα, ενισχυμένος από μια άνοδο 2% στις Meta Platforms. Η Intel και η Cisco Systems σημείωσαν άνοδο 1,6% και 1,4% αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον Dow.

Οι κύριοι δείκτες ενισχύθηκαν καθώς οι αποδόσεις του Δημοσίου μειώθηκαν από τα πολυετή υψηλά. Οι μετοχές έχουν δυσκολευτεί τον τελευταίο καιρό με τις αυξανόμενες αποδόσεις και τις προοπτικές υψηλότερων επιτοκίων της Federal Reserve για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η απόδοση του του 10ετούς ομολόγου έφτασε σε νέο υψηλό 15ετίας, καθώς τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν μια ακόμα ανθεκτική αγορά εργασίας με αιτήσεις ανεργίας να είναι λιγότερες από το αναμενόμενο. Το επιτόκιο υποχώρησε από αυτό το επίπεδο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η χρηματιστηριακή αγορά παίρνει τα σημάδια της από την αγορά ομολόγων τον τελευταίο καιρό με οποιαδήποτε άνοδο των επιτοκίων αυξάνει τις ανησυχίες για ύφεση και στέλνει τις μετοχές σε νέα χαμηλά. Ο S&P 500 έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο αυτή την εβδομάδα, καθώς η απόδοση 10 ετών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Η Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος ενός δύσκολου μήνα και τριμήνου συναλλαγών. Ο Dow είναι έτοιμος να κλείσει περισσότερο από 2% χαμηλότερα τον μήνα και περισσότερο από 1% χαμηλότερα το τρίμηνο. Ο S&P 500 αναμένεται να ολοκληρώσει τον μήνα με πτώση 4% και το τρίμηνο με πτώση περίπου 3%. Ο Nasdaq βρίσκεται σε ρυθμό για να ολοκληρώσει τον μήνα και το τρίμηνο χάνοντας περισσότερο από 5% και 3%, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στην πιο πρόσφατη ανάγνωση του δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης που αναμένεται την Παρασκευή. Η ένδειξη PCE είναι η προτιμώμενη μέτρηση πληθωρισμού της Federal Reserve.

Η Wall Street παρακολουθεί επίσης την Ουάσιγκτον, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τις δαπάνες των ΗΠΑ συνεχίζονται πριν από την προθεσμία της 1ης Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι είπε στο CNBC την Πέμπτη το πρωί ότι ήταν βέβαιος ότι το Κογκρέσο θα αποφύγει το κλείσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και επέκρινε ένα νομοσχέδιο που πρότεινε η Γερουσία ότι δεν ασχολείται με την ασφάλεια των συνόρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης