Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 1,3% για S&P στις 4314 και 1,62% για το NASDAQ

Wall: Πτώση 1,3% για S&P στις 4314 και 1,62% για το NASDAQ
332 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν σε πολυετή υψηλά.


Ο Dow Jones διολίσθησε 332 μονάδες, ή 0,98% στις 33.665 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,34% στις 4.314 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,9% στις 704,18 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,62% στις 13.314 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε την Τετάρτη, ξεπερνώντας κάποια στιγμή πάνω από το 4,9% για πρώτη φορά από το 2007. Εν τω μεταξύ, το μέσο επιτόκιο του δημοφιλούς 30ετούς σταθερού επιτοκίου στεγαστικών δανείων έφτασε στο 8%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2000.

Η UBS διαπιστώνει ότι μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, τα γεωπολιτικά ρίσκα αλλά και το μπλόκο των εξαγωγών του AI (NVIDIA) σε αγορές όπως η Κίνα, τα οποία θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο οικονομικό περιβάλλον.

«Οι αγορές προσπαθούν να καταλάβουν πού θα κορυφωθούν τα επιτόκια», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial. «Οι αγορές θέλουν να δουν τι συμβαίνει όταν τα επιτόκια φτάσουν στο 5%.

Η J.B. Huntέχασε περισσότερο από 6% στη συνεδρίαση λόγω των χειρότερων από τα αναμενόμενων κερδών, ενώ η United Airlines υποχώρησε περισσότερο από 8% μετά την παροχή ήπιων οδηγιών.

Η Morgan Stanley σημείωσε πτώση άνω του 6% και βρισκόταν σε ρυθμό για τη χειρότερη μέρα της από το 2020, καθώς η αδύναμη απόδοση του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας επισκίασε τους ρυθμούς και στις δύο γραμμές.

Η Procter & Gambleσημείωσε άνοδο 2,5% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο. Οι επενδυτές περιμένουν τώρα το Netflix και την Tesla.

Λίγο πάνω από το 10% των εταιρειών στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, σύμφωνα με το FactSet. Από αυτές , περίπου το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο ανώτερος επενδυτικός στρατηγός του Charles Schwab, Kevin Gordon, δήλωσε ότι η εστίαση της αγοράς μετατοπίζεται στην αύξηση των εσόδων. Πρόσθεσε ότι οι επενδυτές προσπαθούν να αποφασίσουν ποιες εταιρείες βλέπουν αυξημένη ζήτηση και ποιες ενισχύουν τα κέρδη τους μόνο μέσω μέτρων μείωσης του κόστους.

Μετοχές τσιπ όπως η Nvidia και η Advanced Micro Devices δυσκολεύτηκαν για δεύτερη συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές συνέχιζαν το sell-off. Οι κινήσεις ήρθαν μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου για αυστηρότερους περιορισμούς στην πώληση προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα την Τρίτη.

Η Wall Street συνέχισε επίσης να αξιολογεί τον αντίκτυπο του συνεχιζόμενου πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Ο πρόεδρος Joe Biden επισκέφθηκε το Ισραήλ την Τετάρτη στο πλαίσιο ενός ταξιδιού με στόχο να δείξει αλληλεγγύη προς τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης