Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες 0,17% για τον S&P, άνοδος 0,27% για τον Nasdaq - Πτώση 2% για το πετρέλαιο

Wall Street: Απώλειες 0,17% για τον S&P, άνοδος 0,27% για τον Nasdaq  - Πτώση 2% για το πετρέλαιο
191 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και οι traders προσβλέπουν στην απελευθέρωση των εταιρικών κερδών από τους κολοσσούς του κλάδου της τεχνολογίας.


Ο Dow Jones υποχώρησε 191 μονάδες ή 0,58% στις 33.936 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17% στις 4.216 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,63% στις 679,84 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,27% στις 13.018 μονάδες.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του δημοσίου ανέβηκε για λίγο πάνω από το βασικό επίπεδο του 5%. Η τελευταία διαπραγμάτευση ήταν ακριβώς κάτω από αυτό το ορόσημο.

Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες, με το 10ετές να είναι πάνω από 5% την Πέμπτη, σηματοδοτώντας το πρώτο τέτοιο περιστατικό για το δείκτη από τον Ιούλιο του 2007. Σχόλια από τον Πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell την Πέμπτη πρότειναν ότι η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να ενισχύσει την ανησυχία των φαινομενικά ενθουσιασμένων επενδυτών και υποστήριξε την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η απόδοση του δείκτη θα μπορούσε να έχει ακόμη περισσότερο περιθώριο.
Η ταχεία άνοδος των αποδόσεων «θα πρέπει να επιταχύνει μια ήδη αποδυναμωμένη οικονομική εικόνα που καλύπτεται από υψηλότερα επιτόκια», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Canaccord Genuity Group, Tony Dwyer σε σημείωμα της Δευτέρας.

Ο S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα 2,4% χαμηλότερα, σημειώνοντας την πρώτη χαμένη εβδομάδα σε τρεις. Ο Dow υποχώρησε 1,6%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 3,2% για να καταγράψει τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απώλειας.

Η Chevronυποχώρησε 2,3% μετά την είδηση ότι η εταιρεία θα αγόραζε την Hess σε μια συμφωνία για το σύνολο των μετοχών. Ο κολοσσός φαρμακείων Walgreens σημείωσε άνοδο 5% μετά από αναβάθμιση από την JPMorgan ενώ η μετοχή της Okta υποχώρησε κατά 7% μετά από παραβίαση δεδομένων.

Οι επενδυτές θα αναμένουν αποτελέσματα από την Alphabe, Amazon, Meta και Microsoft για την παροχή βασικών πληροφοριών για το χρηματιστήριο.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2% τη Δευτέρα, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή εντάθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αμβλύνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούσαν 2,27%, στα 90,06 δολ. το βαρέλι στις 11:30 μ.μ.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχωρούσαν 2,57 %, στα 85,82 δολάρια το βαρέλι.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν «ανθρωπιστική παύση» στη στη Γάζα, προκειμένου να φτάσει η βοήθεια στους Παλαιστίνιους , με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ολλανδίας να επισκέπτονται το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης