Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq
202 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα εταιρικά αποτελέσματα και τις τελευταίες κινήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων.


Ο Dow Jones κέρδισε 204 μονάδες ή 0,62% στις 33.141 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,73% στις 4.247 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,4% στις 670,26 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,93% στις 13.139 μονάδες.

H Coca-Cola ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο περίπου 3,3%. Η Spotify , εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο 10% αφού ο γίγαντας ροής ήχου δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η eneral Motors σημείωσε πτώση 2,4% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Ωστόσο, η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές για το έτος εν μέσω αυξανόμενων δαπανών λόγω των απεργιών των συνδικάτων των United Auto Workers.

Η Alphabetκαι η Microsoft είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Άλλα ονόματα τεχνολογίας που αναφέρονται αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν την Amazon και το Meta

Ωστόσο, ακόμη κι αν ο κατάλογος των ονομάτων τεχνολογίας που ανακοίνωσαν κέρδη αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, οι αποτιμήσεις για τον ευρύτερο τομέα αυτών των εταιρειών παραμένουν πολύ υψηλές, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων του Ομίλου Bahnsen, David Bahnsen.

Περίπου 150 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Περίπου το 23% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα και το 77% από αυτές έχουν δημοσιεύσει κέρδη που ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Η Wall Street έρχεται από μια μικτή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν το 10ετές ομόλογο η απόδοση, του οποίου αυξήθηκε πάνω από το όριο του 5% πριν υποχωρήσει. Οι αυξανόμενες αποδόσεις έχουν εγείρει ανησυχίες για την κατάσταση της ευρύτερης οικονομίας και πίεσαν το χρηματιστήριο τις τελευταίες εβδομάδες. Την Τρίτη, το επιτόκιο μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,83%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά από μια αναταραχή λόγω οικονομικών στοιχείων από τη Γερμανία, την ευρωζώνη και τη Βρετανία που επηρέασαν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας.

Το Brent υποχωρούσε 2,14%, στα 87,91 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρούσε 2,19%, στα 83,62 δολάρια το βαρέλι περί τις 22:28 ώρα Ελλάδας.

Τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης προκάλεσαν αρνητική έκπληξη αυτόν τον μήνα, υποδηλώνοντας ότι το μπλοκ μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση.

Οι γερμανικές αναγνώσεις έδειξαν ότι μια ύφεση στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επιχειρήσεις της Βρετανίας ανέφεραν νέα μηνιαία πτώση στη δραστηριότητα, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους ύφεσης ενόψει της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης