Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P και 1,3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,9% για τον S&P και 1,3% για τον energy sector

222 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή μετά από μια έκθεση για τις «soft jobs» που οδήγησαν τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα την καλύτερη εβδομάδα της χρηματιστηριακής αγοράς το 2023.


Ο Dow Jones κέρδισε 222 μονάδες, ή 0,6% στις 34.061 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,9% στις 4.358 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1% στις 663,24 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,3% στις 13.478 μονάδες.

Οι μετοχές καταγράφουν σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve έχει τελειώσει. Ο Dow σημείωσε άνοδο περισσότερο από 5% κτην καλύτερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2022. Ο S&P 500 είναι υψηλότερα κατά περισσότερο από 6% και κατέγραψε το πρώτο πενταήμερο κερδοφόρο σερί του από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq ενισχύθηκε περισσότερο από 6%.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου την Παρασκευή ήταν πιο αδύναμη από τις προσδοκίες, δείχνοντας ότι η προσπάθεια της Fed να παγώσει την οικονομία και να καταπνίξει τον πληθωρισμό θα μπορούσε να αποφέρει αποτελέσματα. Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε τον περασμένο μήνα 150.000 θέσεις εργασίας χαμηλότερη από την έκρηξη 297.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι των προσδοκιών ότι θα διατηρηθεί σταθερό στο 3,8%.
Τα μέσα ωριαία κέρδη έχασαν επίσης τις προσδοκίες σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας άνοδο 0,2% τον Οκτώβριο, κάτω από την αναμενόμενη αύξηση 0,3%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων, που βάρυναν το χρηματιστήριο τους τελευταίους τρεις μήνες, υποχώρησαν την Παρασκευή μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα μεγέθη των θέσεων εργασίας και την ελαφρύτερη αύξηση των μέσων ωριαίων κερδών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχασε περισσότερες από 9 μονάδες βάσης στο 4,57%, από το υψηλό του 5% που έφτασε τον περασμένο μήνα. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έχασε 7 μονάδες βάσης στο 4,9%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, καθώς περιορίσθηκαν οι ανησυχίες για την προσφορά λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ενώ τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αύξησαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια στη μεγαλύτερη οικονομία κατανάλωσης πετρελαίου.

Το Brent υποχώρησε 2,3% στα 84,89 δολάρια το βαρέλι. και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έχασε 2,4%, στα 80,51 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες υποχώρησαν περισσότερο από 6% την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης