Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή πτώση 0,08% για τον S&P και 0,22% για τον Nasdaq

Wall Street: Οριακή πτώση 0,08% για τον S&P και 0,22% για τον Nasdaq

54 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ξεπεράσουν τη Moody's Investors Service η οποία μείωσε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ σε αρνητική από σταθερή.

Ο Dow Jones κέρδισε 54 μονάδες η 0,16% στις 34.337 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,08% στις 4.411 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,7% στις 642,37 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,22% στις 13.767 μονάδες.

H Boeing k;erdise περισσότερο από 4% αφού η Emirates ανακοίνωσε μια παραγγελία 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 95 αεροσκάφη, δίνοντας ώθηση στον Dow.

H Moody's την Παρασκευή υπογράμμισε τα «πολύ μεγάλα» δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ και το κομματικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον ως παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση. Ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Αμερικής στο AAA, το υψηλότερο επίπεδο. Αυτό έρχεται τρεις μήνες αφότου ο Fitch μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη σε ξένο νόμισμα των ΗΠΑ σε AA+ από ΑΑΑ, επικαλούμενος επίσης την αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση, την αυξανόμενη επιβάρυνση του χρέους και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις σε δημοσιονομικά και ζητήματα χρέους.

Οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν αμετάβλητες παρά τις αρνητικές προοπτικές.

«Βλέπουμε την αντίδραση των επενδυτών για την υποβάθμιση του Moody's, αλλά βλέπουμε επίσης γύρω από ορισμένες μεγάλες εξελίξεις που εκκρεμούν αυτή την εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα δεδομένα για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας και στην πολιτική της Fed που προκύπτει», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments.

Έχοντας αυτό υπόψη, ο Bassuk αναμένει ότι η αστάθεια της αγοράς θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, ειδικά δεδομένων των συνεχιζόμενων πολέμων στο εξωτερικό. Αυτό, σε συνδυασμό με ανάμεικτα οικονομικά δεδομένα, «έχουν ως αποτέλεσμα ο Grinch να τροφοδοτεί το ράλι των Χριστουγέννων φέτος».

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, με την τελευταία ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται να δημοσιευτεί την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης