Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

NCCETC: Σχέδια κρατών για απανθρακοποίηση

NCCETC: Σχέδια κρατών για απανθρακοποίηση

Τάσεις και δράσεις στο 1ο τρίμηνο του 2024

Η τάση των χωρών για απαλλαγή από τον άνθρακα και τη μετάβαση σε ενεργειακά καθαρό περιβάλλον είναι εμφανής.

Ήδη σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης γίνονται σχετικές προσπάθειες.

Το Κέντρο Τεχνολογίας Καθαρής Ενέργειας NC (NCCETC) κυκλοφόρησε την έκδοσή του για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η οποία περιλαμβάνει τις 50 καταστάσεις απανθρακοποίησης.


Η τριμηνιαία σειρά παρέχει ενημερώσεις σχετικά με τις κρατικές ενέργειες και τις δράσεις κοινής ωφελείας που σχετίζονται με στόχους καθαρής ενέργειας, στόχους μείωσης εκπομπών και πολιτικές άνθρακα, κανόνες σχεδιασμού παραγωγής και προμήθειας, ολοκληρωμένα σχέδια πόρων και αλλαγές δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (RFP, πράσινα τιμολόγια, αποσύρσεις σταθμών ηλεκτροπαραγωγής κ.λπ. ).

 

507 δράσεις για την απαλλαγή της ηλεκτρικής ενέργειας

Η έκθεση του πρώτου τριμήνου του 2024 διαπιστώνει ότι 48 Πολιτείες των ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο, ανέλαβαν συνολικά 507 δράσεις που σχετίζονται με την απαλλαγή της ηλεκτρικής ενέργειας και τον προγραμματισμό των πόρων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_ΓΙΑ_ΘΕΜΑ_NCCETC_Σχέδια_κρατών_για_απανθρακοποίηση.png
Μεταξύ των ολοκληρωμένων σχεδίων πόρων που κατατέθηκαν πρόσφατα ή υπό εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές το 1ο τρίμηνο του 2024, οι προγραμματισμένες προσθήκες δυναμικότητας ανήλθαν σε 84.212 MW για ηλιακή ενέργεια, 64.846 MW για αιολική, 52.689 για αποθήκευση και 31.330 για φυσικό αέριο, ενώ οι προγραμματισμένες αποσύρσεις άνθρακα ανήλθαν σε 29,80 MW.


Οι 3 τάσεις για την απανθρακοποίηση

Η έκθεση εξετάζει 3 τάσεις στις προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες πηγές ενέργειας που ελήφθησαν το 1ο τρίμηνο του 2024.

Αυτές είναι οι ακόλουθες:

(1) ολοκληρωμένα σχέδια πόρων κοινής ωφελείας που προβλέπουν σημαντική αύξηση του φορτίου.

(2) οι νομοθέτες του κράτους προσθέτουν νέα εμπόδια για την απόσυρση των εργοστασίων άνθρακα και

(3) προγράμματα τιμολόγησης άνθρακα που αντιμετωπίζουν αβέβαια μέλλοντα.

«Συνεχίζοντας στις αρχές του 2024, η αύξηση του φορτίου είναι στο επίκεντρο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς οι επιπτώσεις της αυξημένης παραγωγής, των κέντρων δεδομένων και της ηλεκτροκίνησης είναι εμφανείς στον προγραμματισμό των πόρων τους.

Ενώ οι πόροι παραγωγής καθαρής ενέργειας αποτελούν σταθερό μέρος των πολλαπλών σχεδίων πόρων κοινής ωφέλειας, ορισμένοι (η SWEPCO στη Λουιζιάνα, η Xcel Energy στη Μινεσότα και η Duke Energy στις Καρολίνες), επέλεξαν να σχεδιάσουν επίσης νέες μονάδες φυσικού αερίου αξίας γιγαβάτ. Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συνεχίζουν να αποσύρουν σημαντικές ποσότητες δυναμικότητας άνθρακα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις αντικαθιστώντας το με νέο φυσικό αέριο», σημείωσε ο Justin Lindemann (Αναλυτής Πολιτικής στο NCCETC).

 

Οι 5 κορυφαίες πολιτικές εξελίξεις του α΄ τριμήνου του 2024

Η έκθεση επισημαίνει τις 5 κορυφαίες πολιτικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Αυτές ήταν οι εξής:

Οι ρυθμιστικές αρχές της Αριζόνα ψηφίζουν για την κατάργηση του προτύπου της Πολιτείας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι νομοθέτες του Κεντάκι και της Γιούτα περιορίζουν το κλείσιμο εργοστασίων ορυκτών καυσίμων.

Οι νομοθέτες της Ουάσιγκτον υποστηρίζουν τη σύνδεση της αγοράς άνθρακα της πολιτείας με την αγορά Καλιφόρνια-Κεμπέκ·

Το Γραφείο Ενέργειας του Κολοράντο δημοσιεύει έναν νέο οδικό χάρτη για τη μείωση της ρύπανσης από τα αέρια του θερμοκηπίου.

Η Duke Energy υποβάλλει ένα αναθεωρημένο σχέδιο ολοκληρωμένων πόρων για τον άνθρακα στις Καρολίνες λόγω σημαντικών αλλαγών στις προβλέψεις φορτίου.

«Ορισμένες Πολιτείες, που ανησυχούν για πιθανά προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία θεωρούνται ότι σχετίζονται με μειώσεις στην ικανότητα αποστολής ισχύος, υιοθετούν ή εξετάζουν περιορισμούς στην ικανότητα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας να αποσύρουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση ορυκτών καυσίμων.

Αυτοί οι περιορισμοί περιλαμβάνουν απαιτήσεις για αναθεώρηση της επιτροπής κοινής ωφέλειας, τεκμήρια κατά της απόσυρσης του εργοστασίου και απαιτούμενες περιόδους προειδοποίησης», παρατήρησε ο David Sarkisian (Principal Policy Analyst στο NCCETC).

Σχετικά με το NC Clean Energy Technology Center

Το NC Clean Energy Technology Center, ως μέρος του College of Engineering στο North Carolina State University, προάγει μια βιώσιμη ενεργειακή οικονομία εκπαιδεύοντας, επιδεικνύοντας και παρέχοντας υποστήριξη για τεχνολογίες, πρακτικές και πολιτικές καθαρής ενέργειας. Λειτουργεί ως πηγή για καινοτόμες, βιώσιμες ενεργειακές τεχνολογίες μέσω επίδειξης τεχνολογίας, τεχνικής βοήθειας, προσέγγισης και εκπαίδευσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης