Ενέργεια & Αγορές

Μεγάλη συνεργασία για έργο LNG στην Αλάσκα μεταξύ Αμερικανών και Ν.Κορέας

Μεγάλη συνεργασία για έργο LNG στην Αλάσκα μεταξύ Αμερικανών και Ν.Κορέας

Συμφωνία κοινοπραξίας των ΗΠΑ για την προμήθεια κρίσιμων στοιχείων του έργου όπως ο χάλυβας - Η κατασκευή θα γίνει σε 2 φάσεις - Αναμένονται 2 ακόμη επενδυτικές αποφάσεις

Η Alaska LNG (κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας Glenfarne και της κρατικής Alaska Gasline Development Corporation, γνωστή ως AGDC), υπέγραψε συμφωνία με την POSCO International της Νότιας Κορέας για να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλάσκα.

Συνοπτικά η συμφωνία

Σύμφωνα με την Glenfarne, η συμφωνία καλύπτει τους αρχικούς όρους για την προμήθεια κρίσιμων στοιχείων του έργου, όπως ο χάλυβας, σε συνδυασμό με μια προμήθεια LNG και μια επένδυση στο έργο LNG της Αλάσκας.

Παρέχει τη βάση για να προχωρήσουν οι δύο στην υπογραφή οριστικών συμφωνιών, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν μόλις ληφθούν οι εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με αυτήν, η POSCO πρόκειται να προμηθεύσει ένα σημαντικό μέρος του χάλυβα που απαιτείται για τον αγωγό φυσικού αερίου υπό πίεση μήκους 807 μιλίων και 42 ιντσών. 

 

Κατασκευή σε 2 φάσεις 

Ο αγωγός σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε 2 φάσεις.

Η 1η φάση θα παραδώσει φυσικό αέριο περίπου 765 μίλια από τη Βόρεια Πλαγιά στην περιοχή Anchorage.

Η 2η φάση περιλαμβάνει την εγκατάσταση LNG της Αλάσκας, περίπου 42 μίλια αγωγού κάτω από την είσοδο Cook και εξοπλισμό συμπίεσης αγωγών.

Η Glenfarne σημειώνει τώρα ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση της τελικής μηχανικής για το εγχώριο τμήμα του αγωγού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

αγωγός_φυσικού_αερίου_3.jpg

Αναμένονται 2 ακόμη επενδυτικές αποφάσεις

Έχει προγραμματιστεί μια τελική επενδυτική απόφαση (FID) στο τέλος του έτους για το τμήμα του αγωγού, ακολουθούμενη από μια FID το 2026 για τα εξαρτήματα εξαγωγής LNG του έργου.

Επιπλέον, η τελευταία συμφωνία θα καλύπτει επίσης μια 20ετή συμφωνία (HoA) για 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως (mtpa) αποδέσμευσης LNG σε ελεύθερη βάση.

Ο Αμερικανός παίκτης περιγράφει αυτήν την συμφωνία ως την πρώτη ανακοινωθείσα HOA για το Alaska LNG.


Δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Glenfarne

«Η συμμετοχή της POSCO στο Alaska LNG προσθέτει τεράστια δυναμική καθώς προωθούμε αυτό το χαρακτηριστικό έργο LNG της Βόρειας Αμερικής με ταχύ ρυθμό.

Η Κορέα είναι μια πολύτιμη αγορά-στόχος για το Alaska LNG και εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συμμετοχή της POSCO καθώς προχωράμε στο Alaska LNG», δήλωσε ο Brendan Duval (Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Glenfarne).

«Η POSCO είναι μία από τις κορυφαίες χαλυβουργικές εταιρείες στον κόσμο, κορυφαίος εισαγωγέας LNG σε μία από τις σημαντικότερες αγορές LNG της Αλάσκας και τώρα σημαντικός συνεργάτης στο LNG της Αλάσκας.

Η συμμετοχή της POSCO υπογραμμίζει τα στρατηγικά, γεωγραφικά και οικονομικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του έργου, καθώς προχωράμε γρήγορα προς μια τελική επενδυτική απόφαση για τον αγωγό LNG της Αλάσκας», δήλωσε ο Adam Prestidge (Πρόεδρος του LNG της Glenfarne Alaska).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης