Τις 7784 μονάδες χτύπησε ο S&P - Micron +5,6%, SanDisk + 13,68%, Intel + 4,8%, Broadcom + 1,35% - Metlen κλείσιμο - 4% στα 48,68 ευρώ στο Λονδίνο
Tα 10 βασικά σημεία του Cramer για την σημερινή συνεδρίαση της Wall:
- Ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Ιούλιο ήταν ως επί το πλείστον χαμηλότερος από το αναμενόμενο , αμέσως μετά την χθεσινή έκθεση για τον πληθωρισμό καταναλωτών που αντιστοιχούσε στις προσδοκίες. Δεν υπήρξε μεγάλη αλλαγή στις προσδοκίες της αγοράς για την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Σεπτέμβριο, με περίπου 64% πιθανότητες να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P ήταν ελαφρώς υψηλότερα σήμερα το πρωί.
- Οι επενδυτές στην Anthropic αναμένουν ότι το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης θα επιδιώξει μια αποτίμηση τουλάχιστον 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά αυτό το φθινόπωρο, ανέφεραν οι Financial Times . Από πού αντλούν αυτοί οι επενδυτές αυτή την ιδέα; Κάποιοι θα πουν ότι όλα είναι εκτός ελέγχου αν η Anthropic μπορεί να διοικήσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είναι απίθανο αν έχουν τα οικονομικά στοιχεία για να το υποστηρίξουν. Αυτό θα ξεπεράσει την αποτίμηση της SpaceX στα 1,77 τρισεκατομμύρια δολάρια στην πρωτοφανή αρχική δημόσια προσφορά της τον Ιούνιο.
- Η Cisco ανακοίνωσε ένα καταπληκτικό τρίμηνο χθες το βράδυ, αλλά στη συνέχεια προσέφερε έναν οδηγό εσόδων από την Τεχνητή Νοημοσύνη για το τρέχον οικονομικό έτος, ο οποίος είναι ένα κλάσμα αυτού που θα έπρεπε να είχε λάβει το τελευταίο τρίμηνο. Δεν είναι περίεργο που η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 6% πριν από την έναρξη της αγοράς. Επίσης, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τα μικτά περιθώρια κέρδους. Μήπως μεγάλο μέρος της ανάπτυξης οφείλεται σε λιγότερο κερδοφόρο υλικό Τεχνητής Νοημοσύνης; Θα το αναλύσουμε αυτό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Chuck Robbins αργότερα σήμερα το πρωί στο CNBC.
- Μεγάλη μέρα για το Investing Club σήμερα. Η μηνιαία μας συνάντηση για τον Αύγουστο ξεκινάει το μεσημέρι ET. Έχω βάλει όλη μου την καρδιά σε αυτήν. Ο συνεργάτης μου Jeff Marks και εγώ θα συζητήσουμε τη νεότερη θέση μας και θα εξετάσουμε το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο των 32 μετοχών μας. Θα δεχόμαστε επίσης ερωτήσεις απευθείας από τα μέλη. Έχετε ακόμα χρόνο να εγγραφείτε εδώ .
- Η JPMorgan επανέλαβε την κάλυψη της Salesforce με αξιολόγηση αγοράς, αναμένοντας ότι οι βασικές της δραστηριότητες θα επιταχυνθούν τα επόμενα τρίμηνα και υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος διαταραχής της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι αρκετά περιορισμένος. Αυτή η πιθανή επιτάχυνση είναι ένας λόγος για τον οποίο διατηρήσαμε αυτήν την αξιολόγηση για το Club. Ακόμα και χωρίς αυτήν, η JPMorgan δήλωσε ότι οι μετοχές είναι τόσο φθηνές που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος. Ας δούμε τι θα πει η CRM στο πολύ σημαντικό συνέδριο Dreamforce τον επόμενο μήνα. Η μετοχή έχει ανέβει σε ισορροπίες για μερικές καλές εβδομάδες.
- Η Oracle επανήλθε επίσης στην αξιολόγηση αγοράς από την JPMorgan. Η ίδια ομάδα αναλυτών. Μετά από μια εκπληκτική πτώση από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου, η Oracle άρχισε να ανακάμπτει. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η ταχεία ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης δίνει στην Oracle την ευκαιρία να ανταγωνιστεί τους υπερεπενδυτές cloud ( Microsoft , Amazon και Google ). Αναγνωρίζουν ότι οι κεφαλαιακές της ανάγκες είναι σημαντικές, αλλά ανέφεραν ότι η έκπτωση αποτίμησης συνεπάγεται σημαντική άνοδο εάν τα κέρδη συνεχίσουν να αυξάνονται και οι πολλαπλές αναπροσαρμογές των επιτοκίων της μετοχής αυξηθούν.
- Η Cerebras υποχωρεί κατά 15% σήμερα το πρωί, αφότου ο νεοεισερχόμενος κατασκευαστής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε απογοητευτικά τριμηνιαία έσοδα . Η Cerebras είναι ένας από τους πολλούς ανταγωνιστές που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν την ηγέτιδα της αγοράς , Nvidia . Αλλά για μένα, αυτοί οι αριθμοί εδραιώνουν την θέση της Nvidia ως Club name. Δύσκολο να κλέψει κανείς το στέμμα. Η Mizuho μείωσε την τιμή-στόχο της Cerebras στα 300 δολάρια από 310 δολάρια. Η Citi έπεσε στα 320 δολάρια από 340 δολάρια. Και οι δύο διατήρησαν τις αξιολογήσεις αγοράς τους.
- Η KeyBanc αύξησε την τιμή-στόχο της για την μετοχή της Brinker στα 275 δολάρια από 204 δολάρια, αφότου ο ιδιοκτήτης της Chili's εξέδωσε ισχυρές προβλέψεις χθες. Οι τάσεις των πωλήσεων στο τρέχον τρίμηνο ήταν ενθαρρυντικές και η KeyBanc δήλωσε ότι έχει μεγαλύτερη πεποίθηση για τη βιωσιμότητα της μεσαίας μονοψήφιας συγκρίσιμης αύξησης των πωλήσεων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Brinker, Kevin Hochman, θα μιλήσει στο "Mad Money" απόψε. Μου αρέσει επίσης η αλυσίδα εστιατορίων Texas Roadhouse . Και οι δύο μετοχές λειτουργούν επειδή ο κόσμος γνωρίζει ότι μπορεί να βρει ένα καλό γεύμα σε δίκαιη τιμή εκεί.
- Η Tapestry ξεπέρασε τα προσδοκώμενα κέρδη και έσοδα, αλλά οι προβλέψεις για τα κέρδη του 2027 ήταν απογοητευτικές. Οι πωλήσεις λεωφορείων ήταν σύμφωνες και αυξημένες κατά 14% σε σταθερό νόμισμα. Ένα ακόμη τρίμηνο όπου η Kate Spade υποχώρησε, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 7%. Η μετοχή έχει υποχωρήσει σχεδόν 9% πριν από την έναρξη της αγοράς. Η αγαπημένη μου εταιρεία πολυτελείας αυτή τη στιγμή είναι η Ralph Lauren . Είμαι μεγάλος θαυμαστής αυτού που κάνει εκεί η CEO Patrice Louvet.
- Πολλή αγάπη για την Abbott . Η Wolfe Research αναβάθμισε τη μετοχή σε αγορά από αναμονή, υποδεικνύοντας βελτιώσεις στην οργανική ανάπτυξη και μια πιθανή επαναξιολόγηση των μετοχών. Η Citi αύξησε την τιμή-στόχο της στα 125 δολάρια από 112 δολάρια. Οι αναλυτές είναι πιο αισιόδοξοι για την ιατρική τεχνολογία μετά τα κέρδη. Οι εκτιμήσεις για το 2027 για τον όμιλο φαίνεται να βρίσκονται σε πιο λογικά επίπεδα. Ευτυχώς, αποχωρήσαμε από την Abbott το περασμένο φθινόπωρο, αποφεύγοντας αυτό που ήταν ένα δύσκολο 2026. Η Johnson & Johnson μας δίνει τώρα έκθεση στην ιατρική τεχνολογία. Την χρειαζόμαστε χαμηλότερη πριν αγοράσουμε ξανά.






