Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Goldman Sachs: Πλεόνασμα στην πετρελαϊκή αγορά τον Απρίλιο με 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Goldman Sachs: Πλεόνασμα στην πετρελαϊκή αγορά τον Απρίλιο με 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Το πετρέλαιο πλέον μέσω της επίδρασης του coronavirus αλλά και της διάλυσης της συμφωνίας OPEC+ μπαίνει σε μια φάση ιδιαίτερης υποτίμησης

Εκτίμηση για ρεκόρ υπερπροσφοράς πετρελαίου στα 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, έκανε η Goldman Sachs, λαμβάνοντας υπόψη μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής χαμηλού κόστους και διευρυνόμενη κάμψη της ζήτησης  που προκλήθηκε από την επιδημία κοροναϊού.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, το πετρέλαιο πλέον μέσω της επίδρασης του coronavirus αλλά και της διάλυσης της συμφωνίας OPEC+ μπαίνει σε μια φάση ιδιαίτερης υποτίμησης που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.
«Η ανταπόκριση των παραγωγών σε υψηλό κόστος κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δεν θα είναι αρκετά γρήγορη για να αντισταθμίσει τις μεγάλες απογραφές των αποθεμάτων που θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες» τόνισε μεταξύ άλλων η Wall Street.Το άλμα των αποθεμάτων θα μπορούσε επίσης να αναγκάσει ορισμένους παραγωγούς να κλείσουν την παραγωγή.

Ενώ όλα τα όρια παραγωγής έχουν καταργηθεί εξαιτίας της κατάρρευσης της συμφωνίας OPEC +, ωθώντας το Ριάντ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δηλώσουν ότι θα αυξήσουν τόσο την παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ, οι κορυφαίοι παραγωγοί υποσχέθηκαν επίσης να επεκτείνουν την παραγωγική ικανότητα, υποδεικνύοντας μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική από τις αμερικανικές εταιρείες και άλλους παραγωγούς.
Αντίθετα, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης θα μειωθεί κατά περίπου 310.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2021 και θα αντισταθμίσει άνετα κάθε ανταπόκριση γρήγορης προσφοράς από τους παραγωγούς, ειδικά με την παραγωγή σχιστόλιθου που προβλέπεται τώρα να μειωθεί κατά 900.000 bpd το πρώτο τρίμηνο του 2021, πρόσθεσε η τράπεζα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης