Πετρέλαιο

Το Καζακστάν προχωρεί σε μείωση της παραγωγής σε γιγαντιαία πεδία πετρελαίου που λειτουργούν από διεθνείς ομίλους

Το Καζακστάν προχωρεί σε μείωση της παραγωγής σε γιγαντιαία πεδία πετρελαίου που λειτουργούν από διεθνείς ομίλους
Κοντά σε συμφωνία με τους χειριστές των Tengiz και Kashagan για μείωση της παραγωγής κατά 22% από τον Μάιο

Το Καζακστάν μειώνει την παραγωγή σε ορισμένα γιγάντια, μεγάλα και μεσαία πεδία πετρελαίου για να συμμορφωθεί με την παγκόσμια συμφωνία μείωσης της παραγωγής, ανακοίνωσε το υπουργείο ενέργειας της χώρας την Παρασκευή 1.5.2020δία χωρίς να κατανομάσει τα πεδία.

Τα τρία γιγαντιαία πεδία του Καζακστάν, Tengiz, Kashagan και Karachaganak, λειτουργούν από ομίλους παγκόσμιων ενεργειακών εταιρειών. Το Καζακστάν δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή του κατά 390.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Reuters αυτήν την εβδομάδα το Καζακστάν είναι κοντά σε συμφωνία με τους χειριστές των Tengiz και Kashagan για μείωση της παραγωγής κατά 22% από τον Μάιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που αυτές οι επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε μια τέτοια μείωση της παραγωγής.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ανέφερε ότι χρησιμοποίησε «αμερόληπτη προσέγγιση σε όλους τους παραγωγούς ... λαμβάνοντας υπόψη τη δίκαιη κατανομή ποσοστώσεων μείωσης της παραγωγής μεταξύ των μεγάλων έργων και των ώριμων πετρελαιοπηγών των οποίων η παραγωγή βρίσκεται σε φυσική πτώση».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης