Φυσικό Αέριο

Η Sempra καθυστερεί την επενδυτική απόφαση για την μονάδα εξαγωγής LNG του Τέξας έως το 2021  

tags :
Η Sempra καθυστερεί την επενδυτική απόφαση για την μονάδα εξαγωγής LNG του Τέξας έως το 2021   

Λόγω της μειωμένης ζήτησης για καύσιμα

 

Η αμερικανική εταιρεία ενέργειας Sempra Energy ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4.5.2020 ότι καθυστέρησε την τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την κατασκευή του εργοστασίου εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Port Arthur (LNG) στο Τέξας από το τρέχον έτος στο επόμενο, καθώς ο κορωνοϊός μειώνει την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα.

Η εταιρεία  ανακοίνωσε   επίσης ότι η μονάδα Infraestructura Energetica Nova SAB de CV στο Μεξικό πιθανότατα θα αναβάλει κάποιες κατασκευαστικές επενδύσεις έως το 2021 ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19.

«Η IEnova παρακολουθεί ενεργά την τρέχουσα κατάσταση, αλλά ως αποτέλεσμα της τρέχουσας πανδημίας, είναι λογικό να αναμένουμε ότι κάποια από τα κατασκευαστικά κεφάλαια θα αναβληθούν από το 2020 έως το 2021», ανέφερε η Sempra, χωρίς να διευκρινίσει ποια έργα ενδέχεται να βλέπουν τις καθυστερημένες δαπάνες.

Στελέχη της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με αναλυτές αργότερα τη Δευτέρα.

Τον Μάρτιο, η Sempra ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει FID το δεύτερο τρίμηνο του 2020 για την κατασκευή του εργοστασίου εξαγωγών LNG Costa Azul στην Καλιφόρνια, Μεξικό - ένα κοινό έργο των Sempra και IEnova.

Εκτός από την Costa Azul, η IENova εργάζεται επίσης σε πολλά άλλα έργα στο Μεξικό. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης