Πετρέλαιο

Ο Λίβανος θα μπορούσε να κατασχέσει τάνκερ από κατόχους ευρωομολόγων λέει ο υπουργός Ενέργειας

Ο Λίβανος θα μπορούσε να κατασχέσει τάνκερ από κατόχους ευρωομολόγων λέει ο υπουργός Ενέργειας
Συνεχίζεται η έλλειψη καυσίμων στη χώρα
Ο Λίβανος θα μπορούσε πρόσφατα να είχε κατασχέσει πετρελαιοφόρο από κατόχους ευρωομολόγων λόγω της κρίσης του χρέους και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας την Πέμπτη 11/6/2020.

Ο Λίβανος βρέθηκε σε κατάσταση χρεοκοπίας ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, λέγοντας ότι έπρεπε να διατηρήσει τα δολάρια που μειώνουν τις ζωτικές εισαγωγές και έκτοτε άρχισε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας για την συνεχιζόμενη έλλειψη καυσίμου, ο υπουργός Ενέργειας Raymond Ghajarα ανέφερε την πιθανή κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου στην ακτή του από τους ομολογιούχους ως ένα από τα ζητήματα που περιπλέκουν τον εφοδιασμό της χώρας.

«Έχουμε εκτεθεί σε αυτό το ζήτημα σε αρκετές αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του τι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, επειδή δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε πίστωση στην κεντρική τράπεζα στον απαιτούμενο χρόνο, οπότε υπήρχε ο κίνδυνος να κατασχεθεί το πετρελαιοφόρο από τους κατόχους του Ευρωομολόγου », δήλωσε ο Ghajarα.

"Μελετάμε αυτό το ζήτημα προκειμένου να καταλήξουμε τελικά σε ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει στο κράτος του Λιβάνου να μην εκτίθεται σε αυτό το θέμα", πρόσθεσε ο Ghajarα, σύμφωνα με δήλωση της προεδρίας.
Ο υπουργός δεν ανέφερε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου.

Ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης που υπέβαλε η Βηρυτός εκτιμά σε περίπου 83 δισεκατομμύρια δολάρια τις απώλειες του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά τα στοιχεία υπόκεινται σε αλλαγές ανάλογα με την έκπτωση που λαμβάνουν ξένοι και τοπικοί ομολογιούχοι.
Η Βηρυτός ελπίζει ότι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης