Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης μετοχών, ούτε πλάνο αύξησης κεφαλαίου στον ορίζοντα

tags :
Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης μετοχών, ούτε πλάνο αύξησης κεφαλαίου στον ορίζοντα
Δεν υπάρχει σχεδιασμός ο βασικός μέτοχος να πουλήσει μετοχές της Eurobank αναφέρουν το Fairfax και η τράπεζα στο bankingnews
Η διοίκηση του Fairfax με ποσοστό 31,71% στην Eurobank και πηγές σε κορυφαίο επίπεδο στην τράπεζα με αφορμή το ρεπορτάζ του bankingnews με τίτλο «Το Fairfax αναζητάει να πουλήσει το 11,7% της Eurobank, στόχος να διατηρεί ποσοστό 20% ή και λιγότερο – Ποιος ο σχεδιασμός των Καναδών;» αναφέρουν τα εξής

Fairfax: Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης μετοχών στην Eurobank

1)Δεν υπάρχει σχεδιασμός το Fairfax ο βασικός μέτοχος να πουλήσει μετοχές της Eurobank, δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης μετοχών σε ποσοστό 11,7% που αναφερόταν στο ρεπορτάζ του bankingnews.
Το καναδικό fund Fairfax υποστηρίζει ότι έχει στρατηγική παρουσία στην Eurobank και δεν υπάρχει πλάνο αποεπένδυσης ή μείωσης ποσοστού.
Στην ερώτηση ότι κάτι αντίστοιχο έπραξε και στην Ιρλανδία με την Bank of Ireland η απάντηση ήταν ότι αγόρασε στα 0,11 ευρώ και πούλησε μέρος των μετοχών στα 0,32 ευρώ, απέχουμε πολύ από αυτό.
Οι Καναδοί του Fairfax πάντως διαψεύδουν ότι αναζητούν επενδυτές να πουλήσουν μέρος των μετοχών της Eurobank.
Μάλιστα αναφέρουν ότι τους δεσμεύει το όριο του 33% καθώς θα υποχρεωθούν σε δημόσια πρόταση, ειδάλλως θα διατηρούσαν μεγαλύτερο ποσοστό στην Eurobank.

Eurobank: Δεν σχεδιάζουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

2)Δεν υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Πηγή στην διοίκηση της Eurobank αναφέρει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για αύξηση κεφαλαίου το επόμενο διάστημα με το επιχείρημα ότι η τράπεζα από τα κέρδη που θα επιτυγχάνει θα μπορεί να αυξήσει 1% τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας σε ετήσια βάση.
Από την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου και με στόχο 400 εκατ κέρδη το 2021 θα αυξηθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας περίπου 1%.
Μάλιστα υπολογίζει ότι τα επόμενα 3-4 χρόνια μπορεί να αυξάνει την κεφαλαιακή της επάρκεια 1% σε ετήσια βάση ή 3% με 4% άπαξ και στόχος είναι η Eurobank να επιτυγχάνει κέρδη 500 εκατ ετησίως.

3)Το Capital το οποίο κατέχει το 5% περίπου των μετοχών, στοχεύει να φθάσει στο 7%.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Capital κατείχε το 3,6% με 3,8% των μετοχών, το διατηρούσε για καιρό αυτό το ποσοστό... αλλά εσχάτως επανεμφανίστηκε υπερβαίνοντας το όριο του 5% δηλαδή του ορίου υποχρεωτικής γνωστοποίησης των ποσοστών στο μετοχολόγιο.
 

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης