Πετρέλαιο

Οι Big Oil «φρενάρουν» την αναζήτηση νέων ορυκτών καυσίμων

Οι Big Oil «φρενάρουν» την αναζήτηση νέων ορυκτών καυσίμων

Σε χαμηλό πενταετίας οι νέες άδειες χερσαίας και υπεράκτιας εξερεύνησης

 

Σχετικά Άρθρα
Οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου επιβράδυναν απότομα την αναζήτηση νέων πόρων ορυκτών καυσίμων πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία, καθώς οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού προκάλεσαν περικοπές δαπανών.

Οι αποκτήσεις νέων αδειών χερσαίας και υπεράκτιας εξερεύνησης για τους πέντε κορυφαίους γίγαντες της ενέργειας μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον πέντε ετών, σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Rystad Energy.

Ο αριθμός των γύρων αδειών εξερεύνησης υποχώρησε πέρυσι λόγω της επιδημίας, ενώ εταιρείες όπως η Exxon Mobil, η Royal Dutch Shell και η Total μείωσαν επίσης τις δαπάνες, δήλωσε ο αναλυτής της Rystad Energy Palzor Shenga.
«Η απόκτηση πρόσθετων μισθώσεων έχει κόστος και απαιτεί την εκπλήρωση ορισμένων δεσμεύσεων εργασίας. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες δεν ήθελαν να συσσωρευτούν σε επιπλέον εκτάσεις σε μη βασικούς τομείς δραστηριοτήτων τους », δήλωσε ο Shenga.
Από τις πέντε εταιρείες, η BP σημείωσε μακράν τη μεγαλύτερη πτώση στην απόκτηση νέων εκτάσεων το 2020.
Ο Bernard Looney, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της BP τον Φεβρουάριο, σκιαγράφησε μια στρατηγική για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 40% ή 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα έως το 2030.
Η BP έχει μειώσει γρήγορα την εξερευνητική ομάδα της τους τελευταίους μήνες.

Η Exxon, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ, απέκτησε τη μεγαλύτερη έκταση το 2020, με 63% σε τρία μπλοκ στην Αγκόλα, σύμφωνα με την Rystad Energy.
Η Total ήταν δεύτερη με δύο μεγάλα μπλοκ που αποκτήθηκαν στην Αγκόλα και το Ομάν. Η απόκτηση έκτασης εξερεύνησης σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να αναζητήσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Εάν ανακαλυφθούν νέοι πόροι σε επαρκή όγκο, οι εταιρείες πρέπει να αποφασίσουν εάν θα τους αναπτύξουν, μια δαπανηρή διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η πτώση της εξερευνητικής δραστηριότητας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κενό εφοδιασμού το δεύτερο μισό της δεκαετίας, ανέφεραν οι αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης