Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P, άνοδος 2,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P, άνοδος 2,8% για τον energy sector
61 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα μετά από μια σημαντική ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα καθώς η αγορά ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το χειρότερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 61 μονάδες, ή 0,19% στις 31,439 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,29% στις 3,900 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχυθηκε 2,8% στις 562,35 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,87% στις 11,506 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες αγωνίσθηκαν να διατηρήσουν τα κέρδη καθώς οι επενδυτές στάθμισαν εάν οι μετοχές έφτασαν στο κάτω μέρος ή αντίθετα ανακάμπτουν για λίγο από τις συνθήκες υπερπώλησης. Οι μετοχές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ενισχύονται βραχυπρόθεσμα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εξισορροπούν εκ νέου τις συμμετοχές τους για το τέλος του τριμήνου.

Οι μετοχές υποχώρησαν το απόγευμα μετά από αμφιταλαντεύσεις πάνω από την σταθερή γραμμή νωρίτερα την ημέρα. Οι κινήσεις της ημέρας ήταν «χλιαρές», είπε ο Ross Mayfield του Baird στο CNBC, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής καταλύτης που να οδηγεί την αγορά.

«Σε τέτοιου είδους ράλι bear market, έχει να κάνει περισσότερο με το ότι τα πράγματα γίνονται λίγο υπερβολικά υπερπουλημένα, λίγο πολύ αρνητικά. Αλλά αυτά δεν αρκούν από μόνα τους για να διατηρήσουν πραγματικά το ράλι, απλώς μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στις τσέπες».

Η Royal Caribbean και η Norwegian Cruise έχασαν περίπου 3% η καθεμία, ενώ η Carnival υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Η Etsy σημείωσε πτώση 4% μετά από υποβάθμιση από τον Needham. Οι μετοχές της Spirit Airlines υποχώρησαν περισσότερο από 7% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποδεχτεί την τελευταία προσφορά εξαγοράς από τον Όμιλο Frontier.

Ο ενεργειακός τομέας ήταν κερδισμένος, με τις Valero και Devon να σημειώνουν άνοδο 7%. Η Marathon και η Enphase ενισχύθηκαν και οι δύο 4%.
Οι μετοχές της BioNTech ενισχύθηκαν επίσης κατά περίπου 7% .

Ο Dow κέρδισε πάνω από 800 μονάδες, ή 2,7%, την Παρασκευή ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,1% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,3%.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης