Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,9% για τον Nasdaq και 2% για τον S&P, άνοδος 2,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,9% για τον Nasdaq και 2% για τον S&P, άνοδος 2,7% για τον energy sector

490 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανάκαμψή της.


Ο Dow Jones υποχώρησε 490 μονάδες, ή 1,56% στις 30,947 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,01% στις 3,821 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,71% στις 577,48 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,98% στις 11,181 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες μείωσαν τα κέρδη μετά από απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 98,7, από 103,2 τον Μάιο. Τα αδύναμα στοιχεία προέκυψαν καθώς οι φόβοι για ύφεση έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό με την Federal Reserve να προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Το Conference Board είπε επίσης ότι οι δωδεκάμηνες προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης ήταν στο 8% τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1987.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην οικονομία, όπου οι πραγματικές δαπάνες και η οικονομική δραστηριότητα είναι ακόμα θετικές, ωστόσο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες (ειδικά τα επιτόκια) υποδηλώνουν επιβράδυνση στο μέλλον», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν το κάτω μέρος της αγοράς και ελπίζουν ότι το ράλι της περασμένης εβδομάδας θα παραμείνει σταθερό, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής καταλύτης για μια ουσιαστική ανάκαμψη.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι η αξιολόγηση της διαφοράς μεταξύ μιας ανάκαμψης σε μια bear market έναντι της έναρξης μιας πιο ανθεκτικής προόδου», έγραψε ο Chris Verrone, τεχνικός αναλυτής της Strategas. «Η τρέχουσα ανάκαμψη, +8% τις τελευταίες 4 ημέρες διαπραγμάτευσης, ήταν εντυπωσιακή, όπως τείνουν να είναι οι περισσότερες κινήσεις αυτού του πλαισίου, αλλά και πάλι δεν έχει σηματοδοτήσει ηχηρή εσωτερική ή ηγετική βελτίωση».

Οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Η Bath & Body Works έχασε 4%. Οι Home Depot, Lowe's και Macy's έχασαν περισσότερο από 2%. Το ETF SPDR S&P Retail υποχώρησε κατά 2,9%.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για τρίτη ημέρα την Τρίτη καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φαινόταν απίθανο να μπορέσουν να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγή, ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις συμφώνησαν να εξερευνήσουν τρόπους για να περιορίσουν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Περί τις 22:50 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 2,5%, στα 117,98 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 0,9%, στα 111,80 δολάρια.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης