Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq 0,8% για τον S&P και 2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq 0,8% για τον S&P και 2% για τον energy sector
249 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς ο S&P 500 ολοκλήρωσε το χειρότερο πρώτο του εξάμηνο σε περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 249 μονάδες ή 0,80% στις 30,779 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,86% στις 3,786 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,01% στις 546,41 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,33% στις 11,028 μονάδες.

Η Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα του δεύτερου τριμήνου. Ο Dow και ο S&P 500 κατέγραψαν το χειρότερο τρίμηνο από το 2020, όταν τα lockdown για τον Covid οδήγησαν τις μετοχές σε πτώση. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε περισσότερο από 20% τους τελευταίους τρεις μήνες, το χειρότερη επίπεδο από το 2008.

Ο S&P 500 κατέγραψε το χειρότερο πρώτο εξάμηνο του έτους από το 1970, το οποίο κυριαρχείται από ανησυχίες για τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve, καθώς και από τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα lockdown για τον Covid-19 στην Κίνα.

«Είχαμε την άνευ προηγουμένου πανδημία που έκλεισε τον κόσμο και την άνευ προηγουμένου ανταπόκριση, τόσο δημοσιονομική όσο και νομισματική», δήλωσε στο CNBC η Stephanie Lang, επικεφαλής επενδύσεων στο Homrich Berg. «Δημιούργησε την τέλεια καταιγίδα όσον αφορά την αυξανόμενη ζήτηση και τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, και τώρα υπάρχει πληθωρισμός που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες».«Τώρα η αγορά αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, όπου η Fed προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά και να επιβραδύνει την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων νωρίτερα μέσα στο έτοςοδήγησαν τις μετοχές της τεχνολογίας σε πτώση καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από περιοχές της αγοράς που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη. Η αύξηση των επιτοκίων καθιστά τα μελλοντικά κέρδη - όπως αυτά που υπόσχονται οι αναπτυσσόμενες εταιρείες - λιγότερο ελκυστικά.

Ο Nasdaq έχει πληγεί ιδιαίτερα φέτος. Ο δείκτης βρίσκεται τώρα περισσότερο από 30% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών στις 22 Νοεμβρίου. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας κατέγραψαν σημαντική πτώση φέτος, με το Netflix να υποχωρεί κατά 70%. Η Apple και η Alphabet έχουν χάσει περίπου 22% και 23%, αντίστοιχα, ενώ η Meta μητρική του Facebook έχει υποχωρήσει 51%.

Την Πέμπτη, οι μετοχές της κρουαζιέρας οδήγησαν την αγορά χαμηλότερα, αφού η Morgan Stanley μείωσε τον στόχο τιμής της Carnival. Οι μετοχές της Carnival υποχώρησαν 5% την Πέμπτη . Η Norwegian Cruise Line σημείωσε πτώση 6%.

Η Universal Health Services σημείωσε πτώση 5% μετά την ανακοίνωση των προοπτικών για τα κέρδη και τα έσοδα δεύτερου τριμήνου, κάτω από τις προσδοκίες, αναφέροντας χαμηλότερους όγκους ασθενών. Οι μετοχές της HCA Healthcare έχασαν περισσότερο από 4%. Abiomed και Viatris ήταν χαμηλότερα κατά περισσότερο από 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης