Ενέργεια

Σε εκρηκτικά επίπεδα οι τιμές ρεύματος - Άνω των 1.000 ευρώ/MWh στη Γερμανία

Σε εκρηκτικά επίπεδα οι τιμές ρεύματος - Άνω των 1.000 ευρώ/MWh στη Γερμανία
Οι τιμές του ρεύματος σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε καθημερινή βάση
Σχετικά Άρθρα

Μια άνευ προηγουμένου τροχιά σημειώνουν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτινάχθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο της γερμανικής ηλεκτρικής ενέργειας για το 2023 σημείωσε άνοδο έως και 6,6% στα 1.050 ευρώ/MWh. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο εκτινάχθηκε πάνω από το επίπεδο των 1.000 ευρώ την Παρασκευή (26/8). Βασική αιτία η νέα μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οποία προχώρησε σε τριήμερο κλείσιμο του Nord Stream 1, επικαλούμενη λόγους συντήρησης του αγωγού.

Οι τιμές του ρεύματος σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η άνευ προηγουμένου αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Tέλος, η τιμή του TTF αποκλιμακώνεται αυτή την ώρα, πέφτοντας από τα 300 ευρώ. Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου υποχωρεί 16,6% στα 282 ευρώ/MWh, ενώ αυτό του Οκτωβρίου κινείται στα 308 ευρώ/MWh (-10,8%).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης