Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 2,4% για το Nasdaq, 2% για τον S&P και 4,8% για τον energy sector έφεραν οι εκλογές

Wall: Πτώση 2,4% για το Nasdaq, 2% για τον S&P και 4,8% για τον energy sector έφεραν οι εκλογές

 646 μονάδες έχασε ο Dow - Η τεχνική εικόνα σύμφωνα με την Credit Suisse

 

Σχετικά Άρθρα
Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη — μετά τα πρόσφατα κέρδη της αγοράς — καθώς τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών δεν έδωσαν ακόμη σαφείς απαντήσεις σχετικά με το ποιος θα ελέγχει το Κογκρέσο.


Ο Dow Jones υποχώρησε 646 μονάδες ή 1,95% στις 32.514 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 2,08% στις 3.748 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 4,87% στις 679,71 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 2,48% στις 10,353 μονάδες.

Οι μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλά κατά τη διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών της Τετάρτης, καθώς η τιμή του bitcoin έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδά της σε περίπου δύο χρόνια, επιβαρύνοντας το συνολικό κλίμα κινδύνου και παρασύροντας τον τεχνολογικό τομέα.

Το χρηματιστήριο έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες κερδών στις εκλογές, όπου η Wall Street περίμενε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν έδαφος και θα μπλοκάρουν τυχόν μελλοντικά σχέδια φόρων και δαπανών. Αλλά ο έλεγχος του Κογκρέσου δεν ήταν ξεκάθαρος. Το NBC προέβλεψε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να κερδίσουν 221 έδρες, που θα ήταν μια μικρή πλειοψηφία.


Η τεχνική εικόνα του S&P σύμφωνα με την Credit Suisse


γουολ.png


Ο δείκτης έχασε την γραμμή στήριξης στις 3.767/6 μονάδες και η επόμενη στήριξη είναι οι 3.652 και 3.625 που είναι ο KMO των 200 ημερών.

Ανοδικά πειστική θα κριθεί η αντίδραση μετά την ζώνη των 3.879 - 3.912 μονάδων που συνάδει με τον μέσο όρο των 63 ημερών.


Σε μια από τις βασικές κούρσες που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Μεχμέτ Οζ για την κομβική θέση της Γερουσίας στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με μια προβολή του NBC News. Μια κομβική κούρσα για τη Γερουσία στη Τζόρτζια μεταξύ του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Ράφαελ Γουόρνοκ και του Ρεπουμπλικανού Χέρσελ Γουόκερ θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μπραντ Ράφενσπεργκερ. Μια κρίσιμη κούρσα για τη Γερουσία στη Νεβάδα δεν έχει επιλυθεί.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών εξακολουθούν να είναι αβέβαια, αλλά το κύμα που ανέμεναν οι επενδυτές και οι αγορές στοιχημάτων δεν υλοποιήθηκε και βραχυπρόθεσμα, αυτό θα προστεθεί στην ήδη αυξημένη αστάθεια», σύμφωνα με τον Dennis DeBusschere.

Οι επενδυτές ήταν επίσης κουρασμένοι εν όψει της έκθεσης του δείκτη τιμών καταναλωτή του Οκτωβρίου που αναμένεται να δημοσιευτεί το πρωί της Πέμπτης. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 7,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ελαφρώς χαμηλότερος από το κέρδος του Σεπτεμβρίου 8,2%.

«Ο πληθωρισμός είναι ο νούμερο ένα εχθρός για τη Fed και αν δείτε ότι η εκτύπωση του βασικού ΔΤΚ αυξάνεται, πιστεύω ότι η αγορά θα έχει αρνητική αντίδραση σε αυτό», δήλωσε ο Johan Grahn της AllianzIM.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης