Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 4% για τον Nasdaq και 3% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 4% για τον Nasdaq και 3% για τον S&P

736 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Σχετικά Άρθρα
Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τον ρυθμό της επιθετικής εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει τις αγορές.

Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 736 μονάδες ή 2,17% στις 34.588 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε αύξηση 3,09% στις 4,080 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,55% στις 694,30 μονάδες.
Ο Nasdaq έκανε άλμα 4,41% στις 11,468 μονάδες.

«Είναι λογικό να μετριάζουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μας καθώς πλησιάζουμε στο επίπεδο περιορισμού που θα είναι αρκετό για να μειώσει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Powell σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, DC. «Η ώρα για τον περιορισμό του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να έρθει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου».
Ο Powell προειδοποίησε ότι η Fed μπορεί να παραμείνει σε περιοριστική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού τερματίσει τη μάχη για τον πληθωρισμό.

«Παρά ορισμένες ελπιδοφόρες εξελίξεις, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», είπε ο Powell.

Τα σχόλια του Powell ενίσχυσαν την αυξανόμενη αισιοδοξία ορισμένων επενδυτών ότι η Fed θα επιτύχει μικρότερη αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην επόμενη συνεδρίασή της στις 14 Δεκεμβρίου μετά από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις κατά τρία τέταρτα της μονάδας για να δαμάσει τον υψηλό πληθωρισμό.

«Οι επενδυτές αναζητούν αυτόν τον βράχο βεβαιότητας προβλεψιμότητα για το πού πηγαίνει η Fed με τα επιτόκια», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments. «Το μήνυμα ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνεται ήδη από τον Δεκέμβριο ήταν αυτός ο βράχος».

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε λίγο μετά τις ειδήσεις.

Ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν τον μήνα με άνοδο άνω του 4%, ενώ ο Nasdaq Composite βρίσκεται σε καλό δρόμο για άνοδο περίπου 3%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 2 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, λόγω ενδείξεων στενότερης προσφοράς, ασθενέστερου δολαρίου και αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης.
Περιορίζοντας τα κέρδη, η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να πραγματοποιήσει τη σύνοδό του στις 4 Δεκεμβρίου σηματοδοτεί ουσιαστικά μικρή πιθανότητα αλλαγής πολιτικής, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη μια πηγή με γνώση του θέματος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωσαν άνοδο 2,8% στα 85,43 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ του West Texas Intermediate (WTI) ανέβηκαν 3,01% στα 80,55 δολ.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά σχεδόν 13 εκατομμύρια βαρέλια, τα περισσότερα από το 2019, την εβδομάδα που έληξε στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης