Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Υποχώρηση 1,4% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P, άνοδος 1,9% για τον energy sector

Wall Street: Υποχώρηση 1,4% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P,  άνοδος 1,9% για τον energy sector

340 μονάδες έχασε ο Dow

 

Πτώση στη Wall Street την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας έδειξαν ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve για να περιορίσει τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones υποχώρησε 340 μονάδες, ή 1,02%, στις 32.929 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,17% στις 3.807 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,98% στις 661,94 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,47% στις 10.305 μονάδες.
Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν

Οι μετοχές άνοιξαν χαμηλότερα μετά την έκθεση της ADP για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες που έδειξε ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 235.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Οι μισθοί αυξήθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο. Αργότερα το πρωί, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν κάτω από τις προσδοκίες και παρουσίασαν πτώση στις αιτήσεις.
«Ενώ θα έχουμε μια καλύτερη συνολική εικόνα της αγοράς εργασίας αύριο, οι ιδιωτικές μισθοδοσίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες και οι αιτήσεις ανεργίας που ακολουθούν είναι ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική», δήλωσε ο Mike Loewengart του Morgan Stanley Global Investment Office.

«Αυτά έρχονται καθώς μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πιέσεις της αγοράς επιβαρύνουν τις εταιρείες, αλλά μένει να δούμε πότε θα επιβραδυνθούν εμφανώς οι προσλήψεις», πρόσθεσε.

Οι μετοχές ανέβηκαν από τα χαμηλά της ημέρας το απόγευμα, αλλά παρέμειναν πτωτικά όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι το 2023 μπορεί να είναι μια αποπληθωριστική χρονιά. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η τρέχουσα πολιτική δεν είναι «επαρκώς περιοριστική», κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να φτάσει τον στόχο φέτος.

Την Παρασκευή, οι επενδυτές θα επανεξετάσουν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Δεκεμβρίου και τα ενημερωμένα στοιχεία για την απασχόληση και τους ωρομίσθιους. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν περίπου 200.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, κάτι που θα αντιπροσώπευε μια μέτρια επιβράδυνση από τα κέρδη τον προηγούμενο μήνα.

Ένας υψηλότερος αριθμός θα ήταν περαιτέρω κακά νέα για τη Fed ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα ισχυρή. Επιπλέον, οι επενδυτές δεν θέλουν να δουν μεγάλα κέρδη στην αύξηση των μισθών, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει υψηλότερο πληθωρισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης