Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P, πτώση 1% για τον energy sector

Wall : Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P, πτώση 1% για τον energy sector

57 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street την Τετάρτη καθώς η αγορά πάλευε να ανακάμψει από το selloff της Τρίτης, ωθούμενοι από σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell που υπαινίσσονται υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Ο Dow υποχώρησε 57 μονάδες ή 0,18% στις 32.798 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,14% στις 3.992 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,02% στις 646,53 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,4% στις 11.576 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία της αγοράς εργασίας τροφοδότησαν περαιτέρω την ανησυχία των επενδυτών ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, ενώ μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες του Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή παρά την άνοδο της κεντρικής τράπεζας.

Την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου.

Οι μετοχές υποχώρησαν μετά από σχόλια Powell στη Γερουσία που προειδοποίησαν τους γερουσιαστές ότι το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως λόγω των πεισματικά υψηλών οικονομικών δεδομένων. Τα σχόλια συνεχίστηκαν την Τετάρτη καθώς ο Powell μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Ενώ ο Powell τόνισε κατά τη διάρκεια των καταθέσεων του ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη συνάντηση του Μαρτίου, οι traders στοιχηματίζουν σε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση. Περίπου το 75% ζητά αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης