Χρηματιστήριο & Αγορές

Bloomberg: Τα ομόλογα ESG ανέρχονται παγκοσμίως, στην Αμερική σφυροκοπούνται από την πολιτική

Bloomberg: Τα ομόλογα ESG ανέρχονται παγκοσμίως, στην Αμερική σφυροκοπούνται από την πολιτική
Ενώ τα ομόλογα ESG συνεχίζουν την ανοδική τους τροχιά παγκοσμίως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Αμερική σφυροκοπούνται από την πολιτική αναφέρει το Bloomberg
Οι υποστηρικτές των ομολόγων ESG (Environmental, Social, Governance) διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι επιθέσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν σκοπό να αμβλύνουν τους οικονομικούς υποστηρικτές με επικεφαλής τις Big Oil.

Η κίνηση των ομολόγων

Οι εταιρείες πούλησαν ομόλογα μόλις 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο τρίμηνο για να πληρώσουν για έργα που βοηθούν το περιβάλλον, επιτυγχάνουν έναν κοινωνικό στόχο ή βελτιώνουν τη διακυβέρνησή τους.
Αυτό είναι λιγότερο από 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Επιπλέον, ορισμένα κράτη εμποδίζουν τους εξωτερικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που επιβλέπουν τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία να λαμβάνουν υπόψη τα κριτήρια ESG.
Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους σκοτεινούς δανειολήπτες να ενδιαφέρονται ακόμη λιγότερο για το χρέος ESG και  όχι μόνο.
Οι διαχειριστές χρημάτων αυξάνουν τον έλεγχο ορισμένων ομολόγων ESG, φοβούμενοι ότι θα παρασυρθούν από την αυξανόμενη παλίρροια του greenwashing.
1_54.PNG
Σκεπτικισμός

Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα ζήτημα για τα ομόλογα που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, τα οποία μπορούν να ανταμείψουν τις εταιρείες για την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων, περικόπτοντας τις απαιτούμενες πληρωμές τόκων ή τιμωρώντας τις για την αποτυχία τους.
Τα έσοδα από προσφορές χρέους μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε θέλει η εταιρεία, αντί να συνδέονται με ένα συγκεκριμένο έργο.

«Προηγουμένως, το ESG δεν μπορούσε να κάνει λάθος», δήλωσε ο Andrew Poreda, ανώτερος αναλυτής έρευνας στη Sage Advisory Services.
«Τώρα υπάρχει περισσότερος σκεπτικισμός».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης