Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και τον S&P και 1,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και τον S&P και 1,8% για τον energy sector
131 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τη συζήτηση για το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους στην Ουάσιγκτον την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Μαΐου.

Ο Dow Jones έκλεισε 131 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,4% στις 32.910 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,6% στις 4.180 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,85% στις 585,82 μονάδες.
Το Nasdaq υποχώρησε 0,6% στις 12.935 μονάδες.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε το Σαββατοκύριακο από τον Πρόεδρο Joe Biden και τον Πρόεδρο της Βουλής Kevin McCarthy, πέρασε από μια μεγάλη δοκιμασία το βράδυ της Τρίτης, αφού προχώρησε στη Βουλή μετά από ψηφοφορία 7-6 στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη.

Ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research, είπε ότι μια συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους πιθανότατα θα περάσει πριν οι ΗΠΑ χρεοκοπήσουν, αλλά οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν χρειάζονται περισσότερες αλλαγές και χρόνος για να επιτευχθεί επίσημη συμφωνία. Μόλις εγκριθεί ένα νομοσχέδιο, είπε ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μετατοπίσουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve του Ιουνίου.

Για τον μήνα ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο σχεδόν 6%. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο Dow έχει υποχωρήσει περίπου 3,5%.

Η υπεραπόδοση του Nasdaq οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, που έδωσε ώθηση στη Nvidia η κεφαλαιοποίηση της οποίαξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την Τρίτη. Ωστόσο, πολλοί στη Wall Street ανησυχούν ότι η ισχύς της αγοράς ήταν πολύ περιορισμένη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης