Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Άνοδος 0,8% για τον S&P στις 4.509 μονάδες που πλησιάζει κρίσιμες αντιστάσεις

Wall : Άνοδος 0,8% για τον S&P στις 4.509 μονάδες που πλησιάζει κρίσιμες αντιστάσεις

Ο S&P προσεγγίζει την αντίσταση των 4.515 - 4.535 μονάδων

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο.


Ο Dow Jones κέρδισε 46 μονάδες ή 0,14% στις 34,394 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,85% στις 4.509 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,45% στις 640,70 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,58% στις 14.138 μονάδες.

Η ευρεία αγορά έχει αυξηθεί περισσότερο από 3% από όταν η Federal Reserve ξεκίνησε την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2022.
Η Palo Alto Networks σημείωσε άλμα 2,8%, εν μέρει ανάκαμψη από τις απώλειες της Τετάρτης. Εν τω μεταξύ, μετοχές της MGM Resorts και της Alphabet σημείωσε άνοδο 5,1% και 4,3% αντίστοιχα.

Η έκθεση του δείκτη τιμών παραγωγού του Ιουνίου αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, με βάση την αισιοδοξία από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης. Ο PPI, ο οποίος μετρά τι πληρώνουν οι χονδρέμποροι για αγαθά, αυξήθηκε 0,1% τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση 0,2%. Ο βασικός PPI, ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,1% — επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

«Ο ΔΤΚ επιβεβαίωσε τον χαμηλό πληθωρισμό που παρουσιάστηκε στον χθεσινό ΔΤΚ, αλλά ο χαμηλότερος από τον αναμενόμενο αριθμός εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας υπενθύμισε τη συνεχιζόμενη στενότητα της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Mike Loewengart, της Morgan Stanley Global Investment Office.

«Προς το παρόν, το στάδιο φαίνεται να έχει διαμορφωθεί: Η Fed εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα επιτόκια σε μερικές εβδομάδες και οι επενδυτές θα στραφούν στους εταιρικούς ισολογισμούς καθώς η σεζόν των κερδών ξεκινά», συνέχισε ο Loewengart.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, αφού η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου άμβλυνε ορισμένες ανησυχίες ότι η Federal Reserve μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση καθώς αγωνίζεται να μειώσει τον πληθωρισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης