Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον S&P και 1,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον S&P και 1,7% για τον Nasdaq
251 μονάδες έχασεο ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη καθώς ο Nasdaq κινήθηκε βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης με τις προβλέωεις της Meta να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επενδυτών.


Ο Dow Jones έχασε 251 μονάδες ή 0,76% στις 32.784 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,18% στις 4.137 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,8% στις 663,88 μονάδες
Ο Nasdaq έχασε 1,76% στις 12.595 μονάδες, πέφτοντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Με την πτώση της Πέμπτης, ο S&P 500 πλησίασε τη διόρθωση από το ενδοημερήσιο υψηλό του Ιουλίου.

Μετά από πτώση 2,4% την Τετάρτη, ο Nasdaq βρίσκεται πλέον επίσημα σε διόρθωση, σημειώνοντας ap;vleiew άνω του 10% από το υψηλό ετήσιο κλείσιμό του τον Ιούλιο.

Η Wall Street δεν έχει εντυπωσιαστεί με τα κέρδη της τεχνολογίας μέχρι στιγμής ενώ η Amazon και η Apple πιθανότατα θα δυσκολευτούν δεδομένης της αποδυνάμωσης των προοπτικών για την οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Η ισχυρή ζήτηση από τη σημερινή επταετή δημοπρασία δείχνει ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για όλους τους γεωπολιτικούς κινδύνους που παραμένουν στο τραπέζι».

Η μητρική Meta του Facebook σημείωσε ότι βλεπει κάμψη στη διαφήμιση μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο. Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για τον έλεγχο του κόστους με το τμήμα Reality Labs της εταιρείας, το οποίο έχασε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλο το τρίμηνο. Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν σχεδόν 3%.

Οι μετοχές Κατηγορίας Α της Alphabet γνώρισαν τη χειρότερη μέρα τους από τον Μάρτιο του 2020 την Τετάρτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα στη μονάδα cloud της Google που ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ που σηματοδότησε μείωση της ζήτησης και tiw ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές που οδήγησαν σε ευρύτερο sell-off των παγκόσμιων μετοχών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 2,4%, στα 87,95 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 2,4%, στα 83,26 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης