Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1 % για τον Nasdaq, 1,4% για τον S&P και 2,9% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1 % για τον Nasdaq, 1,4% για τον S&P και 2,9% για τον energy sector

701 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι traders επευφημούσαν τις ισχυρές αναφορές για θέσεις εργασίας και παράλληλα ψηφίσθηκε τονομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους που αποτρέπει μια χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημείωσε άλμα 701 μονάδων, ή 2,12% στις 33.762 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 1,45% στις 4.282 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,9% στις 610,41 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,07% στις 13.240 μονάδες φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.



Πετρέλαιο_3.JPG


Οι κύριοι δείκτες ήταν υψηλότεροι για την εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ήταν 1,9% και 2,1% υψηλότερα, αντίστοιχα. Η άνοδος του Dow την Παρασκευή τον ώθησε σε θετικό έδαφος, με κέρδη 2,1% για την εβδομάδα . Ο Nasdaq ολοκληρώνει την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, ένα σερί που δεν έχει παρατηρηθεί για τον δείκτη από το 2020.

Οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών προϊόντων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, κατά 339.000 παρά το γεγονός ότι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν μια σχετικά μέτρια αύξηση κατά 190.00 ενώ κατέγραψε τον 29ο συνεχόμενο μήνα θετικής αύξησης των θέσεων εργασίας.




Νασνταγκ.JPG



Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν επίσης ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε ετήσια βάση, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Και τα δύο στοιχεία έχουν δώσει στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Fed θα μπορούσε να σταματήσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής αργότερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον Terry Sandven, της U.S. Bank Wealth Management.

Η χαλάρωση των ανησυχιών σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ βοήθησε επίσης το κλίμα. Η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους αργά το βράδυ της Πέμπτης, στέλνοντας το νομοσχέδιο στο γραφείο του προέδρου Biden. Αυτό έρχεται αφότου η Βουλή ψήφισε τον νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης την Τετάρτη, λίγες μέρες πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου που όρισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Yellen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης