Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P

200 μονάδες έχασε ο Dow

 

Πτώση στη Wall Street τη Δευτέρα αν  και ο S&P 500  βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, ενισχυμένος από τα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple.

Ο Dow Jones έχασε 200 μονάδες ή περίπου 0,59% στις 33.562 μονάδες.

Ο  S&P 500 υποχώρησε 0,2% στις 4.273 μονάδες.

Ο  S&P 500 energy sector  υποχώρησε 0,59% στις 606,78 μονάδες.

 Ο  Nasdaq  υποχώρησε 0,09% στις 13.229 μονάδες.

H Apple διαπραγματεύθηκε κοντά στην επίπεδη γραμμή αφού νωρίτερα είχε φτάσει σε ένα ενδοημερήσιο ιστορικό υψηλό.

Ο κατασκευαστής iPhone αποκάλυψε τα πολυαναμενόμενα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Ανοδικά κινήθηκαν και άλλες μετοχές τεχνολογίας, με την Alphabet και Oracle να κερδίζουν περισσότερο από 1%  η κάθε μια. Το Netflix σημείωσε άλμα 2,8%. Η Intel υποχώρησε περισσότερο από 3% καθώς η Apple ανακοίνωσε ένα νέο τσιπ.

Η πτώση στην JPMorgan Chase  και την Goldman Sachs συνέβαλε στις απώλειες του δείκτη  των 30 μετοχών. Οι μετοχές δυσκολεύτηκαν εν μέσω της είδησης ότι οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις σε μεγάλες τράπεζες.

Οι αγορές «κόβουν ανάσα μετά το ράλι ευρείας βάσης της Παρασκευής», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στον Όμιλο Carson.

Οι μετοχές σημειώνουν ισχυρό ράλι, αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής τον Μάιο σηματοδότησε σε ορισμένους επενδυτές ότι η πολυαναμενόμενη ύφεση μπορεί να μην είναι πλέον στα χαρτιά για την οικονομία — ή τουλάχιστον όχι μέχρι το 2024. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο του χρέους ενίσχυσε επίσης το επενδυτικό συναίσθημα.

Παρά τις πρόσφατες κινήσεις, οι ανησυχίες εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με αυτό που μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ένα στενό ράλι στο χρηματιστήριο το 2023, με επικεφαλής μόνο λίγες μετοχές τεχνολογίας, και εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια ενδιάμεση διόρθωση εάν το εύρος δεν βελτιωθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης