Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,02% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 1,02% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P
168 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά προσπάθησε να αξιοποιήσει τα πρόσφατα κέρδη της και οι traders αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα, καθώς και την τελευταία ανακοίνωση πολιτικής της Federal Reserve.


Ο Dow Jones κέρδισε 168 μονάδες, ή 0,5% στις 33.833 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,62% στις 4.293 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,44% στις 624,51 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,02% στις 13.238 μονάδες.

Η Amazon οδήγησε τις μετοχές της τεχνολογίας υψηλότερα μετά από ανοδικά σχόλια αναλυτών. Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού αυξήθηκαν περισσότερο από 2% και οδήγησαν το Technology Select Sector SPDR Fund σε άνοδο 1% την Πέμπτη.

Ο S&P 500 εξακολουθεί να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το βασικό επίπεδο 4.300. Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς έφτασε επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Αυγούστου αυτή την εβδομάδα, με άνοδο 2,2% μέχρι σήμερα. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 7% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Russell 2000 σημειώνει άνοδο 7,6% τον Ιούνιο και σχεδόν 7% μέχρι σήμερα, υποδηλώνοντας μια δυνητικά πιο ανθεκτική οικονομία πέρα από τη μεγάλη τεχνολογική έκρηξη. Ωστόσο, ο δείκτης υποχώρησε 0,2% την Πέμπτη.

Νέα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, υποδεικνύοντας μια πιθανή χαλάρωση της αγοράς εργασίας. Η άνοδος αύξησε επίσης τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα σταματήσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Οι αγορές τιμολογούν 72,5% την πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στην επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν κάποιες απώλειες μετά την πτώση κατά περισσότερα από 3 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, αφού ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ψευδή μια είδηση ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν μπορεί να πλησιάζουν σε συμφωνία για τις εξαγωγές πετρελαίου.

Το πετρέλαιο υποχώρησε απότομα λόγω της έκθεσης, η οποία επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι το Ιράν και οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε μια προσωρινή συμφωνία για κάποια ελάφρυνση των κυρώσεων με αντάλλαγμα τη μείωση του εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν.

Αλλά το εμπόριο αντιστράφηκε λόγω του σκεπτικισμού ότι οι κυρώσεις για το πετρέλαιο θα αρθούν γρήγορα και αφού ο Λευκός Οίκος είπε ότι η αναφορά ήταν ψευδής.

Περί τις 22:30 το Brent υποχωρούσε 1,5%, στα 75,79 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έχανε 1,5%, στα 71,42 δολ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης