Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ο Καναδάς κλείνει πάρκα και κατασκηνώσεις, λόγω ζέστης και κινδύνου πυρκαγιάς

Ο Καναδάς κλείνει πάρκα και κατασκηνώσεις, λόγω ζέστης και κινδύνου πυρκαγιάς
Ο κίνδυνος πυρκαγιάς ωθεί την Αλμπέρτα του Καναδά να κλείσει τα πάρκα, και προτρέπουν τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί ενόψει του Σαββατοκύριακου των διακοπών Reuters
Οι αρχές της κύριας πετρελαιοπαραγωγικής επαρχίας του Καναδά, της Αλμπέρτα, έκλεισαν ορισμένα πάρκα και κατασκηνώσεις και καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν δασικές πυρκαγιές ώστε να αποφύγουν την καταπόνηση των πυροσβεστικών πόρων το Σαββατοκύριακο των διακοπών.

Παραδοσιακά, οι κάτοικοι περνούν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Βικτώριας έξω, καθώς οι οικογένειες εκμεταλλεύονται τον ζεστό καιρό για να πάνε κάμπινγκ ή να απολαύσουν άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, όμως είναι ένα Σαββατοκύριακο όπου παρατηρείται και αύξηση των εποχικών πυρκαγιών, μερικές από τις οποίες προκαλούνται κατά λάθος από ανθρώπους, σύμφωνα με την Alberta Wildfire.
Φέτος, ωστόσο, οι θερμοκρασίες ρεκόρ και η ξηρή βλάστηση προκάλεσαν μια πρώιμη και έντονη έναρξη της εποχής των πυρκαγιών στον δυτικό Καναδά.

Η Αλμπέρτα έχει πληγεί περισσότερο, καθώς περίπου 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την Πέμπτη.
Με ασυνήθιστα ζεστό και ξηρό καιρό μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Αλμπέρτα έκλεισε προληπτικά ορισμένα επαρχιακά πάρκα και κατασκηνώσεις για το Σαββατοκύριακο και επέβαλε απαγόρευση πυρκαγιάς.

Οι πυρκαγιές πυροδότησαν ενεργειακή κρίση στις ΗΠΑ
 
«Ενώ ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν, ζητάμε από τους Αλμπέρτες να παραμείνουν ασφαλείς και να λάβουν προφυλάξεις για να μειώσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δασών, Πάρκων και Τουρισμού της Αλμπέρτα, Tod Lowen.
«Μπορεί να μην φαίνεται έτσι, αλλά οι ενέργειές σας αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνουν τη διαφορά».

Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι περισσότερες πυρκαγιές θα μπορούσαν να εξαπλωθούν τις επόμενες μέρες με ζέστη και ξηρασία, ακόμη και αν οι πυροσβέστες σημειώσουν πρόοδο στην αντιμετώπιση των εκτεταμένων πυρκαγιών που έχουν επιβραδύνει την εκροή φυσικού αερίου από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτινάσσοντας τις τιμές.
Σχεδόν 2.700 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού από τις καναδικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες και τον καναδικό στρατό, μάχονται με περίπου 92 ενεργές πυρκαγιές από την Πέμπτη.

Οι πυρκαγιές, πολύ περισσότερες από ό,τι συνήθως φέτος, έθεσαν στο μικροσκόπιο τις δεξιότητες διαχείρισης καταστροφών της πρωθυπουργού της Αλμπέρτα Danielle Smith -καθώς και τις πολιτικές του κόμματός της- ενόψει των επαρχιακών εκλογών στις 29 Μαΐου, καθώς οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις πυρκαγιές ανάγκασαν τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν την παραγωγή τους τουλάχιστον 319.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα παραγωγής, ή το 3,7% της συνολικής παραγωγής της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης