Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Πως η ένταξη της Tesla θα επηρεάσει τον σηματωρό S&P 500

Goldman Sachs: Πως η ένταξη της Tesla θα επηρεάσει τον σηματωρό S&P 500

Σήμερα η ΤESLA μπαίνει στον δείκτη - σηματωρό της Wall, τι θα συμβεί; - Στο -3% τα fututes της μετοχής λόγω της συγκυρίας

 

Σχετικά Άρθρα

Η εισαγωγή της Tesla στις 21 Δεκεμβρίου στον S&P 500 δεν θα έχει τον τεράστιο αντίκτυπο που περιμένουν ορισμένοι επενδυτές, εκτιμά η Goldman Sachs.
Το υψηλό όριο αγοράς πολλαπλών και 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησε πολλούς επενδυτές να πιστέψουν ότι η προσθήκη του θα ωθήσει την τιμή-προς-κέρδη του S&P 500 να υπερβαίνει τις δύο multiple turns, σύμφωνα με τους στρατηγικούς της τράπεζας.
Αντίθετα, οι υπολογισμοί που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της τιμής του δείκτη υποδηλώνουν ότι το πολλαπλάσιο του θα αυξηθεί μόνο κατά 0,4 multiple turns, πρόσθεσαν.
Η Goldman αναμένει ακόμη ότι η ένταξη της Tesla θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση του δείκτη αναφοράς.
Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι, αν η αυτοκινητοβιομηχανία είχε συμπεριληφθεί στο S&P 500 όλο το χρόνο, το ράλι του 2020 θα είχε αυξήσει τις αποδόσεις του δείκτη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Η συμμετοχή της Tesla στο S&P 500 θα δημιουργήσει μικρότερα «κύματα» από ό, τι αναμένουν ορισμένοι επενδυτές, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Η αυτοκινητοβιομηχανία διαπραγματεύεται επί του παρόντος με εξαιρετικό 170 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη της από το 2021 μετά από άνοδο περίπου 680% σε ετήσια βάση.

Ανώτατο όριο αγοράς

Το ανώτατο όριο αγοράς της Tesla ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί ότι θα ενταχθεί στον δείκτη αναφοράς στις 21 Δεκεμβρίου ως ένα από τα πιο πολύτιμα μέλη του και βάρος περίπου 1,5%.
Πολλοί επενδυτές έχουν συμπεράνει ότι το υψηλό πολλαπλό και μεγάλο όριο της Tesla θα οδηγήσει την αποτίμηση του S&P 500 σημαντικά υψηλότερα, αλλά οι στρατηγικοί με επικεφαλής τον David Kostin αναμένουν ότι η ένταξη της εταιρείας έχει πολύ λιγότερη επιρροή.
Ορισμένοι αναμένουν ότι το πολλαπλάσιο τιμής προς κέρδη του δείκτη από 22 θα ανέβει κατά δύο multiple turns ή περισσότερες, και Goldman αναμένει ότι θα αυξηθεί μόλις 0,4 multiple turns.

Υπολογισμοί δείκτη

Η ανισότητα έχει να κάνει με τους υπολογισμούς του δείκτη. Παρόλο που τα μέλη του S&P 500 σταθμίζονται σύμφωνα με τα όρια της αγοράς με ελεύθερα float, οι συμβατικές μετρήσεις αντιμετωπίζουν το σημείο αναφοράς ως ένα σύνολο των μεμονωμένων μελών του αντί για ένα μέσο όρο σταθμισμένο με ανώτατο όριο.
Για παράδειγμα, το EPS του δείκτη υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη και των 500 μελών και μειώνοντάς τα από περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε έναν "πιο διαχειρίσιμο αριθμό ανά μετοχή", ανέφερε η τράπεζα.
Τόσο το ανώτατο όριο αγοράς όσο και τα κέρδη για κάθε μέλος προσαρμόζονται ανάλογα με το δωρεάν float τους. Στο τέλος, ο δείκτης P / E του δείκτη είναι ένας σταθμισμένος μέσος όρος κερδών, σε αντίθεση με έναν σταθμισμένο με όριο αγοράς.
Έτσι, ενώ η Tesla θα μετρήσει περίπου το 1,5% του S&P 500, τα κέρδη της θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,2% του συνόλου του δείκτη, ανέφεραν οι αναλυτές .
Ωστόσο, η συμπερίληψη της Tesla θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση του S&P 500 μετά τις 21 Δεκεμβρίου. Οι μετοχές έχουν ξεπεράσει το δείκτη αναφοράς κατά 640 εκατοστιαίες μονάδες το 2020 και αν ήταν μέρος του δείκτη όλο το χρόνο, θα είχε αυξήσει τις συνολικές αποδόσεις κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη Goldman.
Η προσθήκη της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει επίσης «μικρό αντίκτυπο» στη συνολική μεταβλητότητα του δείκτη και με τον συνδεδεμένο με τον S&P 500 δείκτη VIX, πρόσθεσαν οι αναλυτές. Η Tesla έκλεισε την Πέμπτη στα 655,90 $ ανά μετοχή, με ημερήσια αύξηση 5,3%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης