Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Φόρο άνθρακα μελετά η Ιαπωνία - Ανεβάζει τον στόχο για τις εκπομπές αερίων

Φόρο άνθρακα μελετά η Ιαπωνία - Ανεβάζει τον στόχο για τις εκπομπές αερίων
Δημιουργία συστήματος τιμολόγησης άνθρακα εξετάζει η Ιαπωνία

 

Σχετικά Άρθρα
Η Ιαπωνία θα εξετάσει τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου πέρα από τον τρέχοντα στόχο της για το 2030 και θα παρουσιάσει λεπτομέρειες το επόμενο έτος σχετικά με ένα σύστημα τιμολόγησης άνθρακα που δεν θα αποκλείει τον φόρο άνθρακα, δήλωσε τη Δευτέρα 21/12/2020 αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Πρωθυπουργός Yoshihide Suga τη Δευτέρα ανέθεσε στους υπουργούς περιβάλλοντος και βιομηχανίας του να εργαστούν το επόμενο έτος σε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός συστήματος τιμολόγησης άνθρακα, το οποίο θα είναι μέρος των προσπαθειών για την εκπλήρωση της δέσμευσής που θα κάνει την Ιαπωνία ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.
Σύμφωνα με το Reuters οι οδηγίες του Suga θα έχουν «τεράστιες επιπτώσεις» καθώς καθιστά την ιδέα επίσημη κυβερνητική πολιτική, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Tokutaro Nakai σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Και οι δύο ιδέες θα είναι στο τραπέζι για συζήτηση το επόμενο έτος», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν το σύστημα θα περιλαμβάνει φόρο άνθρακα και δημιουργία συστήματος εμπορίας εκπομπών.
«Η τιμολόγηση του άνθρακα πρέπει να σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να χρησιμεύει ως εργαλείο της στρατηγικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Nakai. Ακόμα και αν επρόκειτο να εισαχθεί φόρος άνθρακα, θα έπρεπε να χρονομετρηθεί κατά τρόπο που να μην βλάπτει την οικονομία, πρόσθεσε. Η υπόσχεση της Suga να κάνει την Ιαπωνία ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050 την ευθυγραμμίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, το Τόκιο παραμένει υπό πίεση για να κάνει ισχυρότερα βήματα προς μια κοινωνία χωρίς άνθρακα.
Η Ιαπωνία επέμεινε στον στόχο της το 2030 να μειώσει τις εκπομπές κατά 26% από τα επίπεδα του 2013 σε ένα επικαιροποιημένο σχέδιο που υποβλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο, δεχόμενη κριτική από τους επενδυτές για το ότι είναι πολύ αδύναμη στην απόφασή της να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή. Ο Nakai είπε ότι η Ιαπωνία συζητά τη δυνατότητα να θέσει έναν πιο φιλόδοξο στόχο τον επόμενο χρόνο, καθώς κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές για έξι συνεχόμενα χρόνια. "Δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένο αριθμό, αλλά η κατεύθυνση είναι προς τη μείωση" των εκπομπών είναι πέρα από το στόχο του 26%, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης