Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΛΠΕ: Έγκριση του νέου ΔΣ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΕΛΠΕ: Έγκριση του νέου ΔΣ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση
Υπέρ των προτάσεων του ΤΑΙΠΕΔ τάχθηκε το 96,48% των μετόχων
Σχετικά Άρθρα

Με ποσοστό 96,48% των μετόχων εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ, το οποίο περιορίζεται σε 11 από 13 άτομα και δεν θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συμμετάσχουν στην θυγατρική της Holding, όταν ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου.

Στην αξιοποίηση των ευκαιριών που ανοίγονται από την ενεργειακή μετάβαση επιδιώκουν τα ΕΛΠΕ στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού που επιχειρεί ο Όμιλος.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, των ΕΛ-ΠΕ Ανδέα Σιάμισιη, οι κεφαλαιαγορές και οι ρυθμιστικές αρχές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο ESG.

Θεσμικό περιβάλλον, επιχειρηματικό μοντέλο, κεφαλαιαγορές και ταχύτητα αλλαγής είναι οι άξονες αλλαγών στον ενεργειακό τομέα. Σημειώνεται μια διαρκής αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την μείωση των εκπομπών άνθρακα, αλλά και της ζήτησης ορυκτών καυσίμων την επόμενη δεκαετία. Για τους επενδυτές, σημαντική προτεραιότητα έχουν τα θέματα ESG, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 53 τρις δολ. μέχρι το 2025.

Το Vision 2025 επανατοποθετεί τον όμιλο στην πρώτη γραμμή των ενεργειακών εξελίξεων.

-Αφορά τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής για το ESG και των στόχων για τα αέρια του θερμοκηπίου ως βασικοί πυλώνες του Ομίλου

-Αναπροσαρμογή επιχειρηματικής στρατηγικής και κατανομής κεφαλαίων

-Αναβάθμιση εταιρικής διακυβέρνησης

-Καθιέρωση μιας κατάλληλης εταιρικής δομής

-Υιοθέτηση νέας εταιρικής ταυτότητας

33_2.JPG

Net Zero

Στόχος είναι το 2050 το Net zero. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η βελτίωση και προστασία της βασικής δραστηριότητας, η ανάπτυξη σε ΑΠΕ και Νέα Ενέργεια, μέσω της καθιέρωσης σημαντικής παρουσίας σε ΑΠΕ, προσαρμογή στις εξελίξεις τεχνολογιών στη Νέα Ενέργεια αλλά και την ενσωμάτωση ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Θα απαιτηθεί η ενδυνάμωση και προστασία της διύλισης και εμπορίας καυσίμων, προσελκύοντας υψηλότερα multiples: Μείωση εκπομπών άνθρακα, αύξηση της ανταγωνιστικότητας καθώς και ανάπτυξη εμπορίας καυσίμων και πετροχημικών.

Nέα Ομιλική Ταυτότητα

Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας ομιλικής ταυτότητας, νέου ονόματος και εικόνας εναρμονισμένης με το νέο Όραμα του Ομίλου.

Η δημιουργία νέας υποταυτότητας για ΑΠΕ και ηλεκτρική ενέργεια

Διατήρηση και αναβάθμιση εμπορικών σημάτων ΕΛΠΕ και ΕΚΟ στις αντίστοιχες υφιστάμενες δραστηριότητές τους

Δημιουργία μέγιστης ορατότητας της νέας κατεύθυνσης του Ομίλου

Η νέα ταυτότητα του Ομίλου θα αντιπροσωπεύει μια εταιρεία που παρέχει ενεργειακές λύσεις χαμηλών εκπομπών CO2, μια καθετοποιημένη εταιρεία ενέργειας με ισχυρή έμφαση στους πελάτες αλλά και έναν ευέλικτο οργανισμό με σαφή προσθήκη αξίας σε πελάτες και επενδυτές

8_7.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης