Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq και 1,5% για τον S&P - Απώλειες 3% για το πετρέλαιο

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq και 1,5% για τον S&P - Απώλειες 3% για το πετρέλαιο
574 μονάδες έχασε ο S&P
Σχετικά Άρθρα
Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη μετά από σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τροφοδοτώντας τους φόβους για μια δυνητικά μεγαλύτερη άνοδοστην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.


Ο Dow Jones έχασε 574 μονάδες ή περίπου 1,72% στις 32,856 μονάδες.
Ο S&P 500 έχασε 1,53% στις 3.986 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,75% στις 653,34 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,25% στις 11.530 μονάδες.

Καθώς οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 στο 5%.

«Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία είναι ισχυρότερα από το αναμενόμενο, γεγονός που υποδηλώνει ότι το τελικό επίπεδο των επιτοκίων είναι πιθανό να είναι υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», δήλωσε ο Powell στην Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας την Τρίτη το πρωί. «Εάν το σύνολο των δεδομένων έδειχνε ότι απαιτείται ταχύτερη σύσφιξη, θα ήμασταν έτοιμοι να ενισχύσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων».
Τα σχόλια έδειξαν ότι η Fed μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων από την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της στις 21-22 Μαρτίου.

Σηματοδότησε επίσης μια πιθανή επιστροφή σε αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο, ανάλογα με την ισχύ των εισερχόμενων οικονομικών δεδομένων, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν τις απώλειες καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Η Wells Fargo έχασε περισσότερο από 4%. Η Bank of America, η Goldman Sachs και η JPMorgan Chase έχασαν περισσότερο από 2% η καθεμία. Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν επίσης, με την Apple, την Alphabet και τη Microsoft να καταγράφουν πτώση τουλάχιστον 1% η καθεμία.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο την Τρίτη μετά από πέντε ημέρες ανόδου, καθώς τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell ενθάρρυναν τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων, το δολάριο ενισχύθηκε και ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού, η Κίνα, εξέδωσε αδύναμα στοιχεία.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,59%, στα 83,09 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έχανε 3,91%, στα 77,31 δολάρια.

Οι δηλώσεις Powell έδωσαν ώθηση στο δολάριο, το οποίο σημείωσε άνοδο 1,02% την ημέρα στις 105,41 μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης