Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 0,7% για τον S&P και 1,9% για τον energy sector

Wall: Πτώση 0,7% για τον S&P και 1,9% για τον energy sector

270 μονάδες έχασε ο Dow

Σχετικά Άρθρα
Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη αφού η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο. Η κεντρική τράπεζα σηματοδότησε επίσης ότι θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων μέσω μιας αλλαγής στη δήλωσή της.


Ο Dow Jones υποχώρησε 270 μονάδες, ή 0,8% στις 33.414 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,7% στις 4.090 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,93% στις 607,35 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,46% στις 12.025 μονάδες.

«Κατά τον προσδιορισμό του βαθμού στον οποίο μπορεί να ενδείκνυται πρόσθετη σύσφιξη πολιτικής για την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% με την πάροδο του χρόνου, η Επιτροπή θα λάβει υπόψη τη σωρευτική αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, τις καθυστερήσεις με τις οποίες η νομισματική πολιτική επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό, καθώς και οικονομικές εξελίξεις», ανέφερε η Fed.

Ωστόσο, οι traders εστίασαν σε αυτά που δεν είπε αυτή τη φορά η Fed στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση. Η κεντρική τράπεζα φάνηκε να μαλακώνει τη γλώσσα της σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων εγκαταλείποντας τη γραμμή από τη δήλωση του Μαρτίου που έλεγε ότι «η Επιτροπή αναμένει ότι κάποια πρόσθετη σύσφιξη πολιτικής μπορεί να είναι κατάλληλη».

Ο Powell σχολίασε στον Τύπο μετά τη δημοσίευση της δήλωσης ότι η απόσυρση αυτής της γλώσσας ήταν μια «ουσιαστική αλλαγή» και ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο θα οδηγηθεί από τα εισερχόμενα δεδομένα.

Ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA είπε ότι η αύξηση των επιτοκίων της Τετάρτης, η οποία σηματοδοτεί τη 10η συνεχόμενη αύξηση της κεντρικής τράπεζας, «πιθανότατα θα είναι η τελευταία σε αυτόν τον κύκλο».

«Η Fed ανησυχεί ότι οι αυστηρότεροι πιστωτικοί όροι θα επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα και τις προσλήψεις, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της τάσης αποπληθωρισμού», δήλωσε ο Moya.

Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) σημείωσε άνοδο 2,1% μετά από πτώση άνω του 6% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης. Οι μετοχές της PacWest κέρδισαν 4% αφού έχασαν σχεδόν 28% την προηγούμενη μέρα. Οι μετοχές της Western Alliance αυξήθηκαν επίσης κατά 2%.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια δύσκολη συνεδρίαση για την αγορά. Οι Dow, S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τρίτη. Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον περιφερειακό τραπεζικό τομέα επιβάρυνε τις αγορές μετά την κατάρρευση της First Republic Bank και την επακόλουθη εξαγορά από την JPMorgan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης