Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποιες αναδυόμενες δυνάμεις της ηλεκτροκίνησης ήρθαν για να καθιερωθούν - Οι κινήσεις τους

Ποιες αναδυόμενες δυνάμεις της ηλεκτροκίνησης ήρθαν για να καθιερωθούν - Οι κινήσεις τους
Σταδιακή στροφή στην ηλεκτροκίνηση κάνουν παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Σχετικά Άρθρα

Eνώ έχουν εκπονηθεί τα σχέδια για μαζικές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2021 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά του συγκεκριμένου τομέα, σύμφωνα με το oilprice.

Συγκεκριμένα, η Αmazon έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει παραδόσεις με ηλεκτρικά φορτηγά στο Λος Άντζελες, καθώς έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν 100.000 φορτηγά από την νεοφυή εταιρεία, Rivian. Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε μόλις 10ετή σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Oshkosh Defense για την παραγωγή χιλιάδων ηλεκτρικών φορτηγών για τις ανάγκες του ταχυδρομείου. Και η United Airlines υπέβαλε μια άνευ προηγουμένου παραγγελία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με τον κατασκευαστή EV, Archer, για έναν στόλο ηλεκτρικών αερο-ταξί.

Η μετάβαση των παραδοσιακών και τα τεράστια κέρδη

Σταδιακή στροφή στην ηλεκτροκίνηση κάνουν παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ford αναμένεται να διπλασιάσει την επένδυσή της σε EV στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια και σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν την ηλεκτρική τους έκδοση του Mustang και του F-150, του πιο δημοφιλούς οχήματος στις ΗΠΑ.

Η Volkswagen αποκαλεί το ηλεκτρικό crossover του 2021, το ID.4, «το πιο σημαντικό νέο ντεμπούτο της Volkswagen από το Beetle». Και η General Motors ανακοίνωσε ακόμη ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει οχήματα με φυσικό αέριο έως το 2035.

Ας μην λησμονούμε και τα όσα έχει ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden για τον εν λόγω τομέα.

Αυτή η ηλεκτρική επανάσταση έχει ήδη οδηγήσει σε τεράστια κέρδη εταιρείες EV καθ 'όλη τη διάρκεια του 2020. Η Workhorse, σημείωσε κέρδη άνω του 551%. Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 740% και η Blink Charging διευρύνθηκε με απίστευτα κέρδη 1.740% πέρυσι.

Τα potentials

Όσον αφορά το μέλλον, έχουν ξεπροβάλλει νέες εταιρείες, οι οποίες έχουν τεράστιες δυνατότητες για να εξελιχθούν και να κατακτήσουν την κορυφή.

Μερικές εξ’ αυτών είναι:

Tesla

 Αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες στη Wall Street τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον διευθύνοντα σύμβουλό της, Elon Musk, ο οποίος κατέστησε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιθυμητά το 2008 με το πρώτο Tesla Roadster, όταν οι περισσότεροι γελούσαν. Έκτοτε, το απόθεμα της Tesla αυξήθηκε κατά 14.000%. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στη φιλόδοξη προσέγγισή του για ένα πιο πράσινο αύριο.

Πέρα από τα αυτοκίνητα, η εταιρεία διατηρεί την πρωτιά και στην αγορά μπαταριών. Η τεχνολογία μπαταριών της Tesla είναι ένα παιχνίδι αλλαγής, επειδή οι μπαταρίες θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς αποκεντρωμένα ηλεκτρικά δίκτυα, μια άλλη καινοτομία που τροφοδοτείται από τη δραματική άνοδο της τεχνολογίας blockchain, μια άλλη αιτία για την οποία ο Musk είναι παθιασμένος.

NIO

Μόλις πριν από ένα χρόνο, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο επιτυχημένη θα ήταν η εταιρεία. Στις 18 Νοεμβρίου, η NIO αποκάλυψε ένα ζευγάρι Sedan που ακόμη και ο μεγαλύτερος σκληρός Tesla θα δυσκολευόταν να περάσει. Τα οχήματα, που προορίζονται να ανταγωνιστούν το μοντέλο 3 της Tesla, θα μπορούσαν να είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεται η εταιρεία για να τραβήξει τον έλεγχο της τοπικής αγοράς από το αντίπαλον δέος.

General Motors

Η General Motors μόλις ξεκίνησε μια κοινοπραξία με την LG Chem της Κορέας για τη μαζική παραγωγή κυψελών μπαταρίας επόμενης γενιάς για ηλεκτρικά οχήματα, επενδύοντας μαζί 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια. Τον Οκτώβριο, η GM ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Cruise, μόλις έλαβε έγκριση από το California DMV για να δοκιμάσει τα αυτόνομα οχήματά της χωρίς οδηγό. Και ενώ δεν είναι οι πρώτοι που έλαβαν τέτοια έγκριση, εξακολουθούν να είναι τεράστια νέα για την GM.

Ford

Η Ford δεν πρόκειται να μείνει έξω από την αυτόνομη έκρηξη οχημάτων. Η εταιρεία, από την πλευρά της, αποκάλυψε πρόσφατα σχέδια για την έναρξη της αυτο-οδήγησης επιχείρησής της το 2022. Τα νέα οχήματα, σε συνεργασία με την Argo AI, (με έδρα τη Φιλαδέλφεια), θα περιλαμβάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις από προηγμένη τεχνολογία Lidar και υψηλή ανάλυση κάμερες.

Blink Charging

Η Blink Charging είδε πρόσφατα τις μετοχές να ανεβαίνουν 76% σε ένα μόνο μήνα, με την ανάπτυξη φορτιστών σε αεροδρόμια, εμπόρους αυτοκινήτων, νοσοκομεία, εστιατόρια, λιανοπωλητές και σχολεία.

Ένα κύμα νέων συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την EnerSys και μιας άλλης με την Envoy Technologies για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης, προσθέτει περαιτέρω υποστήριξη στην επιτυχία της.

GreenPower Motor

Ο Καναδάς δεν είναι πιθανό να μείνει εκτός αυτής της έκρηξης. Η GreenPower βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής κίνησης, κατασκευάζοντας προσιτές μπαταρίες-ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά για πάνω από δέκα χρόνια.

NFI Group

Η NFI Group είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εταιρείες του Καναδά στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, παράγοντας λεωφορεία και μοτοσικλέτες διέλευσης. Αν και παραμένει κάτω από τα υψηλά του Ιανουαρίου, η NFI εξακολουθεί να προσφέρει στους επενδυτές μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία να αξιοποιήσουν την έκρηξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Lithium Americas Corp

Κατά κάποιο τρόπο, η Lithium Americas τροφοδοτεί κυριολεκτικά την έκρηξη της πράσινης ενέργειας. Με δύο παγκόσμιας κλάσης έργα λιθίου στην Αργεντινή και τη Νεβάδα, το Lithium Americas είναι σε καλή θέση για να καλύψει το κύμα της αυξανόμενης ζήτησης λιθίου τα επόμενα χρόνια.

Celestica

Χάρη στην έκθεσή της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το μέλλον της είναι συνδεδεμένο με την πράσινη έκρηξη ενέργειας.. Βοηθά στην κατασκευή έξυπνων και αποδοτικών προϊόντων που ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογία παραγωγής, μετατροπής και διαχείρισης ενέργειας για την παροχή εξυπνότερων, πιο αποτελεσματικών εφαρμογών δικτύου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης