AD
Διεθνή

Ιράν: Αξιωματούχοι Άμυνας από τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και την Τουρκία αναμένεται να φτάσουν στην Τεχεράνη

Ιράν: Αξιωματούχοι Άμυνας από τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και την Τουρκία αναμένεται να φτάσουν στην Τεχεράνη

Ο επικεφαλής ασφαλείας του Ιράν, Mohsen Rezaei, αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα συνομιλίες για θέματα ασφαλείας με αξιωματούχους Άμυνας από τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και την Τουρκία στην Τεχεράνη (Al Jazeera)

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος στηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, εξαπέλυσε επιθέσεις σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Σαναά, μετά τον ισχυρισμό της οργάνωσης ότι πραγματοποίησε επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο αεροδρόμιο του Ριάντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, δηλώνοντας την Κυριακή στους δημοσιογράφους: «Δεν θα υπάρξει επίθεση σήμερα».

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον οκτώ Παλαιστινίους στη Γάζα και έχουν επιβάλει πλήρη αποκλεισμό σε ολόκληρη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν επιδρομές στην πόλη της Χεβρώνας.


Σαουδάραβας αξιωματούχος: Οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και της Αμυντικής Συμμαχίας της Μέκκας θα πραγματοποιηθούν σήμερα

Ο Rayed Krimly, Σαουδάραβας διπλωμάτης, επιβεβαίωσε ότι εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στην Αμυντική Συμμαχία της Μέκκας θα συναντηθούν σήμερα με Ιρανούς αξιωματούχους στην Τεχεράνη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Krimly ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της Αμυντικής Συμμαχίας της Μέκκας θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Ιράν, Masouf Pezeshkian, καθώς και με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Mohsen Rezaei.

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών των χωρών που συμμετέχουν στη Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στην εξελισσόμενη κρίση, καθώς και για την προώθηση του διαλόγου και των διπλωματικών λύσεων, προς υποστήριξη των διαμεσολαβητικών προσπαθειών που καταβάλλουν το κράτος του Κατάρ και η Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν», έγραψε.

«Η επίσκεψη υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο των χωρών που συμμετέχουν στη Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας στην ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς και στη συνεργασία με όλες τις χώρες της περιοχής για την επίτευξη αυτού του στόχου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης